torsdag 13. august 2015

Moderne definisjon

Definisjon av moderne i Online Dictionary. Betydningen av moderne. Norsk oversettelse av moderne. Oversettelser av moderne. Informasjon om moderne i gratis engelsk online ordbok og leksikon.

I begrepet moderne henviser man til en tid eller et referansepunkt ulik fortiden, i modernisering tenker man på en prosess som legger tradisjoner bak seg og som gjerne er knyttet til økonomisk utvikling, og og i modernisme visse typer uttrykk i kultursektoren (f.eks. litteratur, billedkunst). Den andre betegnelsen refererer til den moderne arkitekturs gjennombrudd fra ca. De kommer fra mange kilder og er ikke kontrollert. Bruk feltet under til å legge til et nytt synonym til moderne. Hvis du vil legge til flere synonymer kan du gjøre det ved å separere dem med komma.


Eller kanskje konferansen vil gi Luhmann rett i at det moderne samfunnet er sine funksjonssystemer og mangler et regulerende sentrum? Det kunne i så fall bidra til å forklare at Fredrik Engelstad aktualiserer Foucaults maktteori når han skal gi en autoritativ definisjon av hva makt i dag er. Makten er overalt og har ingen adressat.

Det er imidlertid problematisk å gi en definisjon eller generell karakteristikk av postmodernismen siden en slik reduksjon til allmenne karakteristika i seg selv er et brudd med den postmoderne tenkningen, og det er snakk om et uensartet fenomen. Spesialoperasjoner, altså bruk av små, høyt trente styrker, har også fått økt fokus. Bruker av spesialstyrker er på en måte den endelige konsekvens av moderne krigføring: En styrke som er få i antall, men som bruker moderne teknologi og god trening for å søke å få en effekt som ikke står i forhold til antallet i styrken. Hans syn kan også ligger til grunn for den moderne betydningen illusjon, løgn.


Han definerer postmodernisme som dobbel koding: kombinasjonen av moderne teknikk med noe annet (vanligvis tradisjonelle bygninger) for å få arkitekturen til å kommunisere med publikum og et opplyst mindretall, vanligvis andre arkitekter. Denne endringa omtales som det moderne gjennombrudd. I moderne tid har Vest-Europa blitt definert på ulike måter. I en geografisk og kulturell forstand blir alltid De britiske øyer, Frankrike, Monaco, Benelux-landene, Sveits og de vestlige delene av dagens Tyskland regnet som del av Vest-Europa. Det moderne prosjektet.


Men dette målet krevde at borgerne måtte bli opplyste, slik at de kunne ta ansvar for samfunnsutviklingen. Grønn logistikk er å ta hånd om avfall etter at det har oppstått: gjenvinning fra grav til vogge. Moderne definisjoner. Etter at et produkt har endt sin leveti skal alt produktavfall omdannes til nye råmaterialer og råstoffer. LYRISK DIKTNING (DIKT, POESI) Ordet lyrikk kommer av det greske ordet lyra som betegner et strengeinstrument.


Ordet brukes i dag som betegnelse på en av de tre. Og ofte er forholdet mellom barn og foreldre i moderne familier spesielt go viser forskning fra Universitetet i Cambridge.

Barnet er godt planlagt og i aller høyeste grad ønsket. Det er vanlig å skille mellom tradisjonell kriminalitet og moderne kriminalitet. Med tradisjonell kriminalitet mener vi kriminalitet vi alltid har hatt, som tyveri, innbrudd og ran. Språket står ikke stille.


Det utvikler seg i takt med samfunnet rundt oss og avspeiler nye måter å tenke på og nye måter å produsere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg