mandag 3. august 2015

Hindre innsyn fra nabo

Effektiv og skånsom måte for å unngå uønsket innsyn uten å miste sollyset. Sliter du med innsyn fra naboen ? Solskjermingene dine gjør mer nytte enn du tror. I de fleste byer og tettsteder i Norge føres det en fortetningspolitikk som innebærer at markagrensene er fredet og at husene heller skal bygges tettere. Trenger tips til hva jeg kan gjøre for å hindre innsyn fra naboen.


Så enkelt som mulig liksom.

Kan så klart henge opp rullegardin, liftfardin osv, men det skal se pent ut, og så vil jeg gjerne ha mest mulig lys inn. Finnes det noe man kan sette på glasset så man kan se en vei liksom? En levegg er en tett skjerm som skal hindre innsyn , støy og vind. Levegger kan være meter lange før søknad eller melding er nødvendig. Høyden kan være inntil meter.


Veggen kan være frittstående eller forbundet med bygning. Avstanden til nabo skal være minst fire meter. Ulempen kan imidlertid være at naboer og forbipasserende har fritt.

Vi vurderer å kjøpe en bolig med gangsti og naboer på alle kanter,. Solstråler, varme, energitap og nysgjerrige naboer. Levegg: Tett skjerm som skal hindre innsyn , støy, vind eller lignende. Er selv en ivrig hekkeplanter for å hindre innsyn fra naboen.


Forhindre innsyn fra naboen ? Har du et ønske om å skjerme deg for innsyn fra naboen ? Da har du flere valgmuligheter. Valget ditt vil styres av hvor du ønsker skjermingen – og hvilke øvrige behov du ønsker å dekke. Dokumentinnsyn fordrer et initiativ fra deg som nabo – du må begjære innsyn.


Før du begjærer innsyn anbefales det imidlertid at du først går inn på kommunens hjemmeside. Du kan ikke få fjernet treet hvis naboen har en god grunn for å beholde det. Men det er ikke naboens subjektive grunner, men objektive grunner som skal legges til grunn.


Her er noen argumenter for at trærne skal stå: Det beskytter mot innsyn : Det viktigste er å beskytte den vanlige uteplassen, for eksempel terrassen. Vi har innsyn fra naboer på kjøkkenet vårt, og der har vi laget en slags gammeldagse kafégardiner. Vi har montert en tynn gardinstang omtrent på midten av vinduet, og der har vi gammeldagse blondegardiner.


Slipper mye lys igjennom, og er ganske hyggelig. Og ingen kan se inn til oss. Annita Magnussens råd til deg som mottar klage(r): - Først og fremst bør du lytte til det som blir formidlet i naboklagen, og vurdere om vedkommende har rett.

En god nabo vil forsøke å rette opp i problemet hvis det er mulig. Men likevel kan det oppstå situasjoner hvor det likevel kan være tvil om tiltaket er lovlig i forhold til naboen. I slike tilfeller bør tiltakshaver sende nabovarsel tidligst mulig for å få reaksjoner fra disse. Da kan man modifisere planene eller avblåse tiltaket dersom innvendingene fra naboene er tungtveiende nok.


Dine beste kort er at trærne tar lys eller utsikt fra tomten din. I rettspraksis er det eksempler på trær som er blitt felt fordi hagene til naboen har blitt liggende i skygge store deler av dagen på grunn av trærne. Dette forsterkes hvis du har liten tomt, slik at hele hagen blir liggende i skygge. Blant sistnevnte kan du finne leverandører som lover null innsyn , men krystallklart utsyn.


I følge enkelte finnes det imidlertid ikke noe annet enn sandblåst folie som slipper lys gjennom begge veier. Den hindrer imidlertid både utsyn og innsyn. All annen folie vil favorisere sikt fra den mørke til den lyse siden.


Hvor langt bør disse plantes fra gjerdet (dvs avstand stamme - grense-gjerde) ? Og hvor langt bør det være mellom tujaene (dvs avstand mellom stammene) ? Hindre innsyn , stuevindu. Last opp eller legg inn bilder fra URL. Spørsmålet er om man som nabo plikter å hindre at vann fra egen eiendom renner videre til naboens eiendom. Loven er deklaratorisk, da den kan fravikes ved ”avtale eller serlege rettshøve”, jf.


Du har lov å plante en hekk helt inntil nabogrensen som kan vokse m inn på naboens eiendom. Naboen kan ikke pålegges å trimme hekken. Vokser hekken mer enn meter, kan naboen protestere.


Ved gjerdet kan du også sette opp hekk for å hindre innsyn og påkjenninger fra vær og vind.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg