mandag 2. desember 2019

Undervisningsopplegg praktisk matematikk

For å søke blant alle undervisningeoppleggene, velg det ønskede trinnet og deretter et hovedområde eller kompetansemål. Kompetansemålvalg spesifiserer søket ytterligere. I søkeresultatet er det antydet på hvert enkelt undervisningsopplegg hvilket trinn de passer best til. Matematikksenteret sin hovedoppgave er å lede utviklingen av nye og bedre metoder i matematikkopplæringen. En matteside for lærere.


Undervisningsopplegg praktisk matematikk

Her kan du finne enkle undervisningsopplegg som gir variasjon i undervisningen og eksamensoppgaver etter tema. Kapitlet viser hvordan du som lærer kan arbeide med utvalgte kompetansemål innenfor hovedområdet tal og algebra på ulike trinn. Tallet over streken i en brøk kaller vi for teller. Telleren forteller hvor mange like deler vi har. Streken heter brøkstrek.


Brøkstreken er det samme som et deletegn. Er du på jakt etter undervisningsopplegg du kan bruke i matematikktimene? Her er noen linker til gode opplegg hentet fra matematikk. Praktisk -estetisk (1). Du kan laste ned heftet gratis.


Det inneholder regneeksempler og 2oppgaver med fasit. Tekstene og oppgavene er hentet fra dagliglivet og tilpasset voksne som trenger å lære praktisk regning på et grunnleggende nivå. Hvis du trenger et avbrekk i timen eller kanskje repetere et emne, er mini- undervisningsopplegg helt ypperlig! Kjennetegnet ved mini- undervisningsopplegg er at det ikke tar mer enn minutter å gjennomføre.


Under følger det to eksempler! Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg , leker, pedagogiske triks og mye mer! Klikk på tittelnavnet for å åpne dokumentet. Dekker kompetansemål i matematikk , naturfag, kunst og håndverk, samfunnsfag, norsk og utdanningsvalg.


Hvordan knytter vi sammen setninger og avsnitt til en sammenhengende og logisk oppbygd tekst? Se på ulike tekster sammen med elevene dine, og undersøk hvordan tekstene er bygd opp. Visit the post for more. Jeg har da valgt å presentere en enkelttime i matematikk for 1. Elevene har hatt måling fire timer tidligere, så de vet allerede litt hvordan vi skal måle. Jeg velger å presentere en time i matematikk fordi jeg er veldig glad i faget selv.


Her finner du forslag til årsplaner for alle tre årene i matematikk. Multiplikasjon er en regneart som må forstås… og multiplikasjonstabellen må automatiseres. Det viktigste er å forstå hva begrepet multiplikasjon innebærer.


Undervisningsopplegg praktisk matematikk

Vi måler tid i sekunder, minutter og timer. En time består av minutter og et minutt av sekunder. Fra desimalsystemet er vi vant med del av 1 eller del av 100. Minutter og sekunder er del av 60.


Dette skaper ofte noe forvirring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg