mandag 16. desember 2019

Morgendis og bomull

For det at Egghvit og Bomull passer til alt, er dessverre en myte…! La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvittoner som passer inntil. Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg.


Tidløs fungerer til både Egghvit og. Vanntynnet, løsemiddelfri interiørmaling. Felles for de nøytrale gråtonene er at det ikke er tilsatt andre kulører som rødt, gult, etc. De oppleves som klare og rene, men det er viktig å notere seg at disse fargene. Vi maler en reol om dagen og har valgt oss ut hvit og lysgrå.


Hvitfargen vi har valgt er bomull. Vi startet med lysgrå fargen skumring, men denne ble for lys (så ikke forskjell på bomull og skumring), så vi gikk over til morgendis som skal være ett hakk mørkere. Det har nok blitt litt mørkere, men ser også fryktelig lilla ut.


Morgendis og bomull

Bomull – en gulaktig hvit tone som ikke fungerer like godt til alle veggfarger. Gulv- og vinduslister er malt i fargen bomull. Og det er de gylne gråfargene med gult i seg som er mest populære, ifølge fargeeksperten. Vibeke og Morten har valgt en lys og nordisk fargepalett i grønne og blå nyanser! Morgendis – en lys nøytral grå tone.


Fargene jeg har tenkt er enten Valmuefrø eller Larvikitt. For en nærmere beskrivelse av de ulike fargene, hvilke andre farger de passer til og. Kalkgrå og Sober er uslåelig i kombinasjon. Kalk: for lik latte, jeg redd for at det ikke vil bli forskjell på denne og latte.


Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. Jeg har falt for dette -det har samme farge på gulv. Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Sens kan du bruke både på panel og slettvegg. Det vil si at gråfargen er litt mørkere, og endel rødere enn bomull.


Jeg tenker å male en vegg i en mørkere farge. Skal nå bestemme farge og lurer litt på grå, og da fargen morgendis. Jeg ser at du tenker på mange av de fargene vi brukte, og de er helt nydelige, så uansett hva du gikk for så regner jeg med at det blir fint!


Vi har deco-blue som kontrastvegg i stua og morgendis på resten av veggene, og i gangen har vi skumring på veggene og minty-breeze på skapdørene! Det er så fine farger sammen! Samme kode med og uten S kan nemlig bety at fargene er ulike. Et eksempel er Jotuns velkjente farger Egghvit og Bomull.


Setter man fargene opp mot hverandre vil man kunne se en liten nyanseforskjell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg