fredag 13. desember 2019

Lage drivved

Har folk virkelig ikke annet å ta seg til? Jeg er rett og slett helt sjokkert! Makan til unyttige tips skal du lete lenge etter, skriver Ella-Ella i forumet. Har du meninger om saken, del det gjerne i artikkelkommentaren under.


Drivved finnes det masse av i strandkanten og det er et genialt og gratis materiale å bruke til å være kreativ.

Disse prosjektene inspirerer! Tekst: Ann Merete Slåttlan Foto: Privat. Det er nesten uendelig hva du kan lage av og med drivved , det er bare fantasien som setter en stopper for kreativiteten din. Lag noe fint av drivved. Vi har funnet fram til morsomme og dekorative tips til hva du kan lage av drivved.


Store drivved bitene er brukt for å lage utendørs landskaps ordninger. Mindre drivved er brukt i hjemmet akvarier. Denne prosessen tar to uker med engasjement og noen hverdagslige ting som salt og vann for å lage drivved.

Mor Inger`s hus: Beisen lager du sjøl. Beis deretter med valgt interiørbeis, jeg brukte drivved. Tips: Du kan få til drivved fargen ved å lage en blanding av del hvit (vannbasert) maling og deler vann. Mal greiner du finner (som er fri for bark) ett eller flere strøk til du får effekten du er ute etter.


Lady har også en egen maling som heter drivved , som har en flott matt effekt og den helt rette gråfargen. Og hva er vel bedre enn å få lage noe selv av ting som en finner etter en rusletur i fjæra like i nærheten. Jeg hadde lyst til å lage i ekte drivved , men det blir solgt ut på finn så utrolig fort, og jeg har dessverre ikke tid til å plukke det selv. Etter år, har vi laget det meste, men gleden er like stor når vi. Fargeprøvene er å betrakte som veiledende.


Vær oppmerksom på at treverkets egenfarge, påføringsteknikk, sugeevne og antall strøk vil påvirke fargen. Hun ville ha en litt mer rustikk-look. Hun skulle ønske det så ut som om det var snekret av drivved ¿ Det gjør det i dag! Genialt, spør du meg, sier en fornøyd bordeier.


Her viser hun hvordan du kan lage juledekorasjoner selv av naturmaterialer som kvister, grener, mose, granbar og kongler. Materialer som ikke bare er gratis, de er også lett tilgjengelige. Vi finner dem i skog og mark, i egen eller andres hage.

Husk bare å spørre om lov. Masse inspirasjon å hente! Kapp drivved ramma: – stk:. Jeg har egentlig aldri lagd noe som helst på denne måten, men har virkelig lyst til å lage slik ramme på to speil.


Speilet på gangen hadde ikke ramme rundt seg. Her er speilet som fikk en rekved ramme. Det ligger stadig en haug med drivved her, slik at jeg har i tilfelle jeg får lyst til å lage noe. Pioner som blir tunge i blomstringen, trenger å få støttet seg opp.


En klatrestige for en liten Clematis - forhåpentligvis så vokser den litt i sommer. Trendy med treverk Møbler av drivved og gammelt treverk er supertrendy, og tøft å kombinere med moderne elementer. Det beste av alt, dette er ting du kan lage selv.


Det som gjør det enkelt å snekre med brukte materialer er at det du lager gjerne tåler å være lit røft. I dag er hyttetomta fylt med drivved og annet trevirke som skal bli til bor stoler, benker, pyntestiger, lysestaker, skapfronter, speilrammer, knaggoppheng og ellers det kundene måtte ønske. Vi jobber utendørs – og bare i godvær. Dette er en familiegreie, barna skal få være med når vi holder på å lage ting. Mose, lav, konger, nøtter, drivved , nyper, og blader.


I skogen, på fjellet, i parken, grøftekanten og hagen finner du små skatter. Sank de sammen nå, så har du noe lekkert å lage dekorasjoner av utover høst og vinter! I Tid for hjems konkurranse Se hva jeg har laget finnes det mange gode forslag til hvordan man kan lage noe fint utav drivved.


Blant de flere hundre bidragene i konkurransen trekkes to vinnere 2. Den ene er folkets favoritt og den andre velges ut av Tid for hjem-redaksjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg