torsdag 12. desember 2019

Treverk dimensjoner

Treverk dimensjoner

Byggmakker har konstruksjonsvirke av ulike typer til ulikt bruk. Handle enkelt på nett - hent i butikk. Tre er enkelt å bearbeide og svært miljøvennlig.


Treverk dimensjoner

Høy styrke i forhold til vekt gir muligheter for store spenn. Norske standarder sikrer at materialene som. Ulike komponenter i bindingsverksvegger. Når du kjøper Impregnert trevirke, kan du være sikker på at du får en god vare til en god pris. Denne anvisningen beskriver hvordan man dimensjonerer og utfører bindingsverk av tre til vegger i småhus, se fig.


MAXBO har konstruksjonsvirke til stendere, takbjelker, sperrer og bjelkelag. Kjøp på nett eller i butikk. Dimensjoner for trelast er med et fuktighetsinnhold på for skurlast og for høvellast. Prosenten er uttrykt ved treets innhold av vann, målt i masse i tørr tilstand.


Treverk dimensjoner

Billig treverk av solid kvalitet til gunstige priser finner du hos Byggmax. Her i landet har vi importert sibirsk lerk en del år, til all slags bruk utendørs. Lerk fås i de fleste aktuelle dimensjoner en terrassebygger trenger, men det kan hende du må bestille, da lerk ikke er lagervare overalt enn. Sibirsk lerk behøver ikke behandles, overflaten får da et sølvgrått utseende. Altenrekker benyttes i hovedsak som toppbord på rekkverk til terrasser og leveres i ulike profiler, hvor det mest vanlige er rund og flat.


Limtre fra Moelven er et bærekraftig og fornybart konstruksjonsmateriale med råvarer fra miljøsertifiserte skoger i Norge og Sverige. Passe avstand mellom stolpene er 5-m, avhengig av konstruksjon og dimensjoner. Sett først opp en rettesnor der gjerdet skal gå. Fordel avstanden jevnt på det aktuelle antall stolper, husk å ta hensyn til eventuell port. Et problem er strukturen i treverk.


Det er enkelt å bore noen hull i enden tvers igjennom det ene trestykket, men når det ene trestykket skal stå vinkelrett på det andre støter man på endeved. Og på langs av fiberretningen i treverk er det langt dårligere feste enn på tvers av fiberretningen, når vi snakker om spiker og skruer. Tørking av trelast er en prosess som reduserer fuktighetsinnholdet i trevirket og gir det bedre fysiske og mekaniske egenskaper, blant annet lavere vekt, mindre.


Treverket inneholder fullgo langvarig og garantert beskyttelse mot råte. Trelast som blir utsatt for vær og vind bør overflatebehandles godt for å motvirke soppangrep, for å holde seg pent og for å unngå tørking (som kan gi oppsprekking og nedbrytning fra sola). Dette gjelder spesielt spinkle dimensjoner , mens grovere tåler bedre å stå for vær og vind uten behandling, dersom de ellers er av god kvalitet.


Avdekningen er i støpt aluminium. Den skal ikke mures fast, men festes til toppen av pipen med de medfølgende pluggene. Du finner ikke alt som lagervare, men det kan bestilles.


Og dersom du trenger helt spesielle dimensjoner eller du skal kle om et gammelt hus og trenger spesialpanel, kan alt lages på bestilling. Materialene krymper litt ved hver justering eller høvling, og det som i utgangspunktet var skurlast, høvles ned ca. Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge.


Treverk dimensjoner

Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig. Det vil sikre det best mulige resultatet på lang sikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg