tirsdag 10. desember 2019

Planter som tåler sterk sol

Planter som tåler sterk sol

Nettbutikken for deg som trener. Vårt fokus er styrketrening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Kjøp Reebok og Reebok Crossfit her! Opptil rabatt på treningsklær.


Hundrevis av varer med gode tilbud. Du skal ikke tro at alle planter som setter blomster er skjøre. Orkideer er sparsomme, liker sol , og krever lite vann. Det samme gjelder ildtopp, forteller Bergh.


Plasseres lyst, tåler direkte sol. Tåler ikke for mye vann, og skal tørke ut mellom vanningene. Jeg har to svære vinduer på kjøkkenet, et sørvendt og et mot vest. Jeg liker å ha grønne planter i vinduskarmen, men jeg får ingenting til å trives i så sterk sol.


De blir brune og blasse i bladene, så det er nok for varmt og stekende. Er det noen som helst grønne planter som trives i sterk sol ? Solforholdene spiller en stor rolle og du må velge planter som vil trives på det voksestedet du velger i hagen din. Sjekk også hvor høy den enkelte planten blir, slik at du planter de lave foran de høye osv. Gartneren har sydd sammen to menyer med planter som hun mener kler hverandre godt, har ulik høyde og som blomstrer til ulike tider.


Tar du i for mye gjødsel kan røttene brenne fordi det blir for sterkt for nyplanting. Takløk – hardføre stauder som tåler både lite jor tørke og mye sol. Jeg trenger tips om stueplanter som tåler sterk varme og direkte sol. Vinduene i stua har sollyset nesten hele dagen, og jeg har bare funnet noen få arter som trives godt. Dette er en plante mange har erfaring med.


Den er en utrolig hardfør inneplante som tåler det meste. Den har en vakker og sterk opprett vekst som er nydelig i store potter. Det finnes flere sorter å velge mellom med gule og hvite striper eller helt grønne blader. I Danmark og Sverige kaller man den faktisk for havtorn, så det sier vel alt.


Den får oransje bær som kan spises og som er en god c-vitaminkilde. Bruk: Kasser, urner og bed. Litt buskete vekst som tåler like mye som Stemor! Stell: Jorden skal holdes jevnt fuktig, viktig med god drenering.


Planter som tåler sterk sol

Bland inn langtidsvirkende gjødsel i jorden når i planter , eller gi flytende gjødsel en gang i uken. Midtsommers blomstrer den rikt med vakre, renhvite blomster. Det frodige bladverket går om høsten over i sterkt gule og bronse farger.


Greier seg på tørre plasser i fjellhagen og på skråninger og tåler snøtrykk. Som bunndekkende plante er den blant de beste. Aglaonema er en lettstelt og robust plante , med fine spraglete grønne blader.


Planter som tåler sterk sol

Jordsmonn og jorddybde. Hippophae rhamnoides) som naturlig vokser ved kysten. Har du dårlig med jord på tomta, f. Tåler også salt og meget sterk beskjæring, og er derfor velegnet som hekkplante. E- planten 'Tor' har en kompakt vekstform.


Nokså sent på høsten gir den atskillig større aromatiske frukter enn vi finner hos småildkvede (C. japonica). Barlind har en rekke kultiverte varianter og former. Herdigheten synes å være bedre enn hos andre kultivarer i hybridgruppen. Greiner som blir tatt inn til driving om våren, er svært dekorative.


Andre planter gir høyere luftfuktighet, noe som er fordelaktig om vinteren når luften er tørr. Plass, vann og sollys er ofte avgjørende faktorer for om du kan ha planter stående i hjemmet. Men hva gjør man hvis plass er mangelvare og vinduskarmene er fylte? Du kan ha planter i hjemmet selv om solen ikke gir lys overalt.


Planten er som regel toårig, men ved at fjerne blomsterstænglen ved afblomstring, kan man få den til at opføre sig som en flerårig staude. Bladene sidder i en roset, og de er langstilkede, stedsegrønne, ovale, let rynkede og har en grågrøn farve. Kongelys trives i sol på tør, veldrænet, kalkholdig, næringsfattig og sandet jord. Men noen planter har hun selv erfart tåler at hun er opptatt med annet en å stelle i egen hage. De kan bli både store og gamle, og er absolutt verdt å ta vare på.


Kjøper man planter som ikke tåler frost, som oliventrær og citrustrær, må disse også tas inn om høsten. Det er ikke kun blomsterentusiaster, som kan have planter , og der findes mange skønne og nemme planter til alle årstider. I dag bruges boligen ofte som et slags visitkort, hvor vi skilter med vores personlige stil og smag.


Her er planter ingen undtagelse – de bidrager til et positivt indtryk af boligen med en gennemført stil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg