torsdag 28. februar 2019

Morsomme bøker 2016

Billige bøker på nett! Finner du ikke pensumboka? Litteraturviteren og bibliotekaren kommer med sine anbefalninger. Se vårt store utvalg bøker og bestill dine favoritter her.


Fri frakt på ordre over 24-.

Velkommen til Haugenbok. Norges raskeste nettbokhandel. Mange morsomme norske forfattere. Drangsholt viser til Agnes Ravatn, Olaug Nilssen, Heidi Linde og Erlend Loe som andre morsomme forfattere, men påpeker at humoren kanskje ikke er det mest fremtredende i bøkene deres.


Akkurat det gjelder mange norske bøker. Det er mye humor i moderne norsk litteratur, uten at bøkene bare er morsomme. Men på litteraturfronten var det et strålende år, med masse gode bøker.


Leseren tas med på hverdagslige eventyr og sjelsettende begivenheter i guttenes oppvekst på 60- og 70-tallet.

Romanen har blitt filmatisert. Vi har også andre morsomme bøker av Niemi. Altfor få, ifølge komiker og ungdomsbokforfatter Terje Torkildsen. Han mener humor er et viktig virkemiddel som kan få ungdommer til å lese mer, og sier til NRK at han ønsker seg flere morsomme norske ungdomsromaner.


Han får støtte fra bokbransjen for øvrig. Så jeg er svært takknemlig for at jeg har blitt nominert, særlig siden det er en høst med veldig mange gode bøker , sier Jan Kjærstad til VG. VGs bokanmelder Sindre Hovdenakk savner i tillegg sakprosa-titler på listen.


Det er ingen grunn til å overse sakprosa totalt - slik bokhandlerne gjør. Man kommer ikke unna bøkene om Doktor Proktor når man skal lage en oversikt over morsomme barnebøker. De elleville historiene til Jo Nesbø er fornøyelig lesning for store og små. Bøkene har etter hvert blitt til to filmer og ett teaterstykke, og med fire bøker i serien blir vi ikke overrasket om det kommer flere filmer i fremtiden.


Jeg tenker ofte på Ellinor, en av karakterene i denne mørke og morsomme , absurde og interessante boken. Les VGs anmeldelse her: Så himla bra! Tom Egelands topp tre: 1. Humor- bøker til himmels.


I fjor lånte norske barn rekordmange bøker på biblioteket.

Og det er morsomme bøker flest vil lese. Jegeren – En fortelling fra skogen Av Per Dybvig. Bok har ingen egen innsendelse, men velges ut etter en totalvurdering og på tvers av alle innsendte bøker i alle kategorier.


Om boken sier juryen følgende: Her var det enstemmig begeistring i juryen. Rare Reidar av Rut Granli Reidar og foreldrene skal feire Halloween. Morsomme bøker , Barn, Ukategorisert.


Reidar vil være en skummel hai, så skremmende at alle vil skrike av skrekk når de ser ham. Men det er moren som syr kostyme til Reidar og dessverre ligner han mer en død sel når han prøver drakten på. Her er det mange morsomme situasjoner som vil more hele familien. Han føler seg dermed ansvarlig for å gi faren sin det livet han tror faren egentlig kunne tenkt seg.


Erotisk litteratur er mer enn Jens Bjørneboes Uten en tråd og Agnar Mykles Sangen om den røde rubin. Se sexy bøker du kan kose deg med. Noen som har tips til morsomme , litt annerledes, bøker til førstegangsforeldre?


Eventuelt bare foreldre generelt, poenget er at det må være litt. Bøker som er så morsomme at du driter ut tarmene! Har ikke lest noen andre bøker av forfatteren, men burde vel kanskje få tak i dem.


Den suverent mest leste boka i sommer er Operasjon Mørkemann av Jørn Lier Horst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg