onsdag 13. februar 2019

Lundebybunad historie

Ta med deg historiens største dramaer på farten – både som magasin og digitalt. Se alle mulighetene dine her og bestill. Gi et magasinabonnement i gave. Velg mellom og utgaver.


Lundebydrakt eller lundebybunad er en folkedrakt komponert av kunstmaleren Alf Lundeby fra gården Lundeby på Braskereidfoss i Våler i Solør. Drakten finnes bare for kvinner, og er utformet uten et drakthistorisk forelegg. Da jeg lagde min første lundebybunad valgte jeg å starte med lua. Denne er det desverre mange som ikke bruker, inkludert meg selv, så jeg brukte den til å øve meg på. Av utstyr til broderingen vil man komme til å trenge en spiss og en butt nål, butt broderisaks, skredderkritt eller blyant og en sprettekniv.


Lundebybunaden har oksidert bunadsølv som består av vakre søljer, mansjettknappar og sølvbelte. Her finn du det komplette utvalet. Fra kunstneren Alf Lundeby. Den ble rask populær og ble satt i produksjon.


Den har ingen historisk tilknytning, men blir sett på som et alternativ til en festkjole. Lundebybunad Inkludert i prisen er ferdig brodert og montert stakk, liv, skjorte, kyse og veske. I tillegg kommer bunadsølv (også det som skal monteres på bunaden), sko, eventuelt ytterplagg og annet tilbehør.


Vi har resultater for Lundeby bunad til salgs til de beste prisene. Den billigste annonsen ligger ute til Kr. Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av. Embla bunader leverer de vakreste damebunadene i Norge, fra Rogalandsbunad på Vestlandet til Beltestakk på Østlandet og Nordlandsbunad i Nord-Norge.


Og den omtales også som Lundebybunad. Disse klærne var i alminnelig bruk, enten det var til hverdag eller fest. Bruken av de var styrt av innarbeidede normer for hvordan klærne skulle brukes. Og siden vi er forskjellige alle sammen, kan man også få bunader som er bittelitt forskjellig fra andres, selv om det egentlig er den samme bunaden.


Mange er også så heldige at de arver noe bunadsølv. Norges største presentasjon av bunader. Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk.


Vitenskap, historie ,. Der eg kjem frå, er det fleire bunader i bruk. Kva for ein er den mest riktige? Nokre bunader frå same område byggjer på ulikt draktmateriale, og ser derfor ikkje.


Vi tar oss god tid til håndarbeidet og våre broderier har et meget høyt antall sting. Det gir detaljerte og nydelige broderier. Diamantringer til suverene priser.


Leveres med GIA diamantsertifikat. Vår mor og mormor, og 2. Aud ble født på Inderøy. Bunad for herre, dame og barn. Pazyryk horseman wearing cape 3BCE.


Capes were common in medieval Europe, especially when combined with a hood in the chaperon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg