tirsdag 4. desember 2018

Taburett politikk

Politikk (av gr. politikos, som angår byen eller staten) handler om fordeling av goder og byrder i et samfunn ved bruk av makt. Politikk er den virksomhet innen et sosialt system som innebærer at mål blir satt, prioriteringer ordnet, verdier fordelt og virkemidler valgt og anvendt. Begrepet politikk kan defineres både vidt og snevert. Makt, personer og taburett trumfer politikk nok en gang.


Taburett politikk

Slik svarer Hitra Høyres ordførerkandidat Tor Johan Sagøy på lokalavisas artikkel fra torsdag, der vi intervjuet firkløveret som kom seirende ut av diskusjonen om politisk styring av Hitra de neste fire årene. Påtroppende statsminister Jens Stoltenberg holder kortene tett til brystet når det gjelder hvem som får bli med i den nye regjeringen. Prinsipielle ting mener jeg jo mye om, men praktisk dag-til-dag- politikk kan jeg lite om, innrømmer forfatteren.


Har du begynt å finlese alt om bilfritt sentrum og så videre, så du kommer inn i det? Jeg har begynt å lese og har lagt merke til at det kommer noen store konvolutter fra bystyret, sier Loe. Forfekt hva du tror, men gjør det i det offentlige rom og i det åpne samfunn, -nettet er ikke en del av det. Ta dine meninger ansikt til ansikt med meningsmotstandere, gjerne fra en talerstol med direkte streaming over nett til alle som måtte ønske å se på.


Taburett politikk

En Frp-kilde tror Høyre og Frp må gi fra seg hver sin taburett til Venstre og at den tredje posten skjer ved at det opprettes en ny ministerpost: en bistands- eller utviklingsminister. Men ingen har bekreftet at europaministerposten forsvinner – og det blir neppe tre statsråder i Utenriksdepartementet. Med omtrent hver femte velger i ryggen tilsa oppslutningen også regjeringsdeltakelse. Men utøvelsen av praktisk politikk førte til at partiet revnet i to, og samtlige fem Sannfinner i regjeringen – inklusive partieier Timo Soini – fortsatte som medlemmer i et nytt nasjonalkonservativt forbun kalt Blå fremtid. Vi kan gjerne holde en dør åpen for dem som seriost ønsker en reell borgerlig politikk , men la de nevnte tre partier vakle og vingle frem mot valget, slik at de alle som en havner under sperregrensen!


ACER er avtalen som taburett -gjengen på tinget unisont gikk inn for, både Høyre og Ap. Vi skal redde hele Europa, våre vassdrag er grønne. Macron og Merkel må få både gass og elektrisitet fra oss, så kan de legge ned alle kull og atomkraftverk i Europa. Hurra for oss, vi må bare skru opp elavgiften så kablene kan bygges enda raskere. Arbeidet med ny regjeringskabal har stått stille de siste dagene fordi SV-leder Kristin Halvorsen angivelig ikke klarer å bestemme seg for om hun skal.


Derfor våger vi påstanden om at regjeringen vil bli sittende – til den blir felt. Det meste blir slik det har vært de siste fire årene, kanskje med unntak av nevnte statsrådbytter. Det vil være overraskende om ikke Nikolai Astrup snart får taburett. Stortingsrepresentanter er ikke lengre menn med hjemmeværende koner.


Dette er nemlig den underliggende antakelsen til iFinnmark, at livet er statisk og at stortingsmenn er menn. Min mann arbeider for Finnmark sent og tidlig. Han hverken kan eller burde prøve seg for en taburett i Troms elle andre fylker. Identitet skal man ikke rokke ved.


Både skattereformen og pensjonsreformen var to store strukturvedtak som FrP satt seg på siden av. Vi ønsker imidlertid trygghet for hus, hjem og jobb, en ansvarlig økonomisk politikk som er vanskelig å forene med FrPs program, sier Solberg. Framgangen lå mye i deres klare valg i spørsmålet om Hønefoss skole og om byplanen. Disse sakene synes å være hovedårsaken i den pågående jakten på partner eller parti søker taburett.


Nemlig at sykehuset fortsatt skal bestå. De har alle, med unntak av noen få, gått inn for et fellessykehus på Hjelset. Disse få har kjempet og argumentert om fortsatt drift ved sykehuset,uten å ha blitt hørt.


Taburett politikk

Politikere som ikke hører på befolkningen, har etter min mening ikke rett til en taburett i vår bystyresal. Erna Solberg blir sittande som statsminister. Siv Jensen blir, med som trufast regjeringspartnar. Og integreringsministeren som splittar folket, blir verande på post. Sylvi Listhaug sit på sin taburett heilt til Knut Arild Hareide finn ei sak som er alvorleg nok til at han kan sette foten ned med eit visst truverd.


Frøya kommunestyre fra kl. Han legger til at dette med politikk som ikke skal reverseres vel så mye er en påminnelse til egne partifeller, som innspill til forhandlingene. Listhaugs taburett er kanskje heller ikke forhandlingsmat for Frp? Hehe, jeg trenger kanskje ikke svare på det.


Taburett politikk

LES OGSÅ: Forsvarsveteran mer skremt av Listhaug enn Putin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg