onsdag 19. desember 2018

Planter i krukker om vinteren

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment. Dekorer med detaljer fra Jotex.


Et annet poeng er at krukkene ikke bør stå midt i veien for snørydding om vinteren. Planter som skal overvintre i krukker bør være litt mer hardføre enn planter som skal stå direkte i bakken. Dersom du ønsker å ha planter utendørs i krukker over vinteren så må du i tillegg tenke på krukkens størrelse og plassering i hagen.


Noen planter er jo så harføre at de tåler nesten hva som helst, men generelt sett kan man forvente best overlevelse om man gir plantene en så stor krukke som mulig, og flytter denne inntil en husvegg slik at det blir lunere og den får mindre nedbør. Uansett om du har krukkene ute eller inne, på våren må du følge med og tilby litt vann når jorda begynner å tine, om du lot jorden tørke litt ut før vinteren så er dette ganske viktig. Det var noen grunntanker for å ha busker og trær i krukker.


Planter i krukker om vinteren

Du kan nok oppleve at planter som står i krukker trenger litt lengre tid enn plantene i bedene til å våkne til liv igjen om våren. Husk at når sola begynner å varme om våren, må du også begynne å vanne, hvis ikke kan krukkeplanter tørke ut. Roser og busker i krukker.


Bor du et sted der vinteren er for streng til at roser, hortensia eller magnolia vil klare seg, er det en god idé å plante disse i krukker som du setter inn om vinteren. Det må ikke være frostfritt, har du for eksempel en bod eller garasje uten oppvarming er det som regel mildt nok til at de klarer seg. Noen av oss har kanskje allerede startet klargjøringen av hagen for vinteren. Løkplanter må graves ne og andre planter må flyttes inn i krukker i kjelleren. Men trenger man å ha en kjedelig, plantefri vinter i uterommet?


Planter i krukker om vinteren

Det har den siste tiden blitt mer og mer populært å plante ulike sorter gressplanter i hagen. NO: Det trenger ikke være trist og kjedelig på balkongen din selv om vi nå går mot vinter og kaldere tider. Det er nemlig en rekke flotte planter som overlever den kalde sesongen også - og det kan jo gjøre det litt mer fristende å sitte ute og nyte en kopp varm drikke når snøen og solen popper opp. Det meste kan overvintres i krukker , hvis de har rett herdighet og plasserer et passende sted. Det viktigste er likevel at du tar høyde for plantens vekst når du velger potte, og at ikke planten er så stor når den plantes.


Det er mer stressende og hardført for en plante å være plantet i en krukke, framfor i jorden. Dog har flere sorter, for eksempel buksbom i krukker , brug for beskyttelse i form af overdækning eller lign. Generelt har planter bedre af at stå direkte i jorden om vinteren , da rødderne er mere udsatte i en krukke, og hvis det regner meget, har de brug for naturligt dræn i havens bede. Det beste er å plante de i krukker eller i jorden før kuldegradene kommer. Vintergrønne busker kan gjerne settes ut om vinteren.


Planter i krukker om vinteren

Krukker med for mye vann gir ikke røttene nok oksygen, og da kveles planten. Lurer du på hvordan du skal oppbevare dine chiliplanter over vinteren ? Planterne er ved at gå af groning, forberede sig til vinteren. Det er ofte en balancegang, hvordan og hvor man skal opbevare sine. Sørg for at planten får samme høyde som den hadde i krukken. Fyll på med jord rundt rotklumpen og stamp forsiktig.


Bruker du en frostsikker potte, kan du la planten stå ute også om vinteren. Det er så trist med helt tomme krukker om vinteren synes vi, men hva skal man egentlig plante om vinteren ? Det finnes flere vintergrønne busker som er gode helårsplanter og som fungerer som gode vinterplanter på terrassen og i krukker. Unngå å sette plantene i sørveggen. Dette fordi sola varmer mest der om våren, det fører til uheldig variasjon av varme om dagen og frost om natta, før våren kommer for fullt. Potter som ikke skal ha planter i om vinteren , bør snus opp-ned og helst settes under et tak.


Planter i krukker om vinteren

Potter i materialer som ikke er frostsikre må tas inn om vinteren. Hvis den holdes på et sted som er for mørkt, mister den bladene og får skudd relativt sent på våren, noe som igjen betyr at den blomstrer senere. Vann planter med blader moderat om vinteren , bare nok til at de overlever med bladene. Nakne planter vannes sparsomt for å hindre at de tørker ut.


Dog er det nødvendigt, at du passer på dine lavendler om vinteren , da de, hvis de er plantet i krukker , nemt kan få frostskader. Derfor kan du ikke lade dine krukker stå ude hele året rundt, lavendler i krukker skal helst overvintre frostfrit. Du trenger ikke hage for å plante frukttrær og bærbusker: Ifølge ekspertene, kan du fint plante dette i krukker eller kasser på balkongen - bare du passer på at forholdene ligger til rette for det. Jada, du kan fint plante frukttrær og bærbusker i krukker på terrassen.


Du kan have planter i krukker udenfor hele året rundt, men der er stor forskel på, hvor godt og flot de forskellige planter gror, og hvor hårdføre de er, hvis nattefrosten ikke er helt væk. Her får du bud på planter , der er nemme at holde i krukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg