torsdag 29. mars 2018

Tapet på malt murvegg

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Bestil fototapeter fra mange designere eller opprett fra ditt eget bilde!

Finn Beste Pris På Alle Dine Varer. En malt murvegg behøver i mange tilfeller ikke være for strøken, mens en panelt. Papirtapet som ikke er malt fra før, er et ypperlig underlag for ny maling. Sponplater må sparkles i skjøter før du legger tapet , ellers berger du, men grunn de godt. Hus, hage og oppussing: Hei!


Har en mur som er finkornete og det har vært tapet på den. Mal den med ei billig drittmaling i samme grunnfarge som tapeten så berger du fint!

Disse kobles på støvsuger og minimerer slipestøvet. Skal du henge underlagsduken rett på galssfiberstrien bør du bruke et spesiallim fra Casco. Hvis tapetet sitter løst på større områder bør du vurdere å fjerne tapetet helt. Det ble Jotun Lady Supreme vegg, folket på butikken sa man kunne bruke alle vannbaserte malingstyper.


Ser bra ut så langt, men skal ikke fyre før om et par uker da jeg har hørt en bør la rommet tørke så lenge etter man har malt for å unngå heksesot, vet ikke hva jeg skal tro. Sparkling på glassfibervev, filt eller sagmuggstapet. I utgangspunktet anbefaler vi alltid å fjerne gammel tapet før du sparkler. Men du kan også oppnå et fint resultat ved å sparkle over veggbekledning som f. Se videoen vår og sjekk selv om du kan sparkle over veggbekledningen. Har et soverom som skal fikses opp.


Veggene skal bli malt. Nå er du klar for å male eller ta på tapet. Dessverre er ikke verken livet eller tapetfjerning alltid like enkelt. Som regel er det en god del tapet igjen på veggen, som sitter godt fast med gammelt lim. Kanskje du til og meg skal ta av flere lag med tapet som har sittet uforstyrret på veggen i flere tiår.


Nå må du frem med sparkelen og rett og slett hakke løs.

Arbeid fra øverst på veggen og gå nedover, for da vil vannet fra damperen renne nedover veggen og fukte tapetet lenger nede. Hvis limet mykner lett, kan du (forsiktig!) trekke store stykker av veggen ved hjelp av sparkelkniven. Til slutt kan du fjerne eventuelle tapet - og limrester med sandpapir. Jeg prøvde meg frem på en mindre brannmur her i huset før jeg satte i gang med den store i stua, og fant ut at jeg likte best å jobbe med lange strøk, som gir et rolig uttrykk. Ved korte, raske strøk oppnår man et mer hektisk uttrykk enn jeg fikk på min vegg.


Det er viktig å huske på at det er fuktighet som er nøkkelen til fjerning av gammel tapet , og når du da tilfører heftgrunn, så tilfører du også fuktighet. Dette kan i verste fall føre til at tapet som i utgangspunktet satt godt fast i veggen vil begynne å løsne, forklarer eksperten. Spesialdesignet tapet og lerret blir mer og mer populært. Man trenger ikke å være låst til tapeten i butikken, men kan velge blant tusenvis av bilder hos vår samarbeidspartnere Shutterstock eller Adobe stock.


Har du tatt bilder selv, og vil ha det på veggen? Du må bruke nesten dobbelt så mye lim som når du legger tapet. Limet skal jo glatte ut ujevnehetene bak, sier malingsansvarlig Roar Stenvik på Maxbo Sinsen. Han understreker også viktigheten av å bruke det riktige limet, som er mye mer tyktflytende og bygger mer enn vanlig vegglim. Bruker du feil lim, vil strukturen under komme til syne.


Har murvegg på noen av veggene i leiligheten, den er dekket med strie. Planlegger å legge på smartpanel eller tilsvarende plater. Spørsmålet er hvordan feste disse? Holder det kun med lim beregnet for formålet, eller må man sikre med spikerplugg i topp og bunn hvor den blir skjult av list? Ettersom den tapeten som sitter der i dag, har.


Er muren grov må du bare passe på å bruke en tapet med liv i slik at murstrukturen ikke viser gjennom tapeten ! Men svar på spørsmål: Nei, letteste sak! Sparkle litt forsiktig på plasser som er veldig ujevne! Kjør på med slemming, mørtel tykk som vaffelrøre, før man legger på. Fikse opp en stygg murvegg. Jeg ønsker en pusset mur med litt struktur i, ikke helt slett.


Rettelse: muren har støpt struktur på utsiden og er malt med vanlig murmaling. Denne tapen var testens sterkeste på flis. Når speilet først var festet på veggen var det ikke mulig å flytte på det. Det store bildet fikk henge i to dager før det begynte å sige og til slutt løsnet. Et lite varsko er at når man tilfører heftgrunn på tapetet, så tilfører man også fuktighet, og da kan det være at tapet som i utgangspunktet satt veldig godt, faktisk begynner å løsne litt allikevel.


Fuktighet er nemlig nøkkelen til fjerning av gammel tapet. Vær oppmerksom på at vinyltapet ikke bør males. Om fiberstrien sitter ordentlig fast på veggen, er det nærmest umulig å få av.


Til gjengjeld kan du enkelt sparkle over det – uten å måtte frykte at det skal falle ned. Pussing av vegg i våtrom. Det er i prinsippet ikke noe forskjell på om du pusser vegger i et våtrom eller i et annet rom.


Metoden er den samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg