tirsdag 6. mars 2018

Planlegge hage skråning

En velstelt og dekorativ skråning i hagen , ja takk, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal gå frem for å få et vellykket resultat. Samle de vekstene som passer sammen og som fargemessig passer til husets fasade. For eksempel kan du ha forskjellige fargetema i ulike deler av hagen , eller et gjennomgående fargetema. Blåtoner skaper avstand og kan få en liten hage til å virke større.


Har du en skråning som du kun øsnker å dekke fortsest mulig, kan det være et alternativ å bruke kun mispel, men dette gir etter vår mening svært liten prydverdi.

Grunnet den flokete veksten kan de også vær vanskelige å vedlikeholde. Derfor bør du begynne å planlegge hagen så snart tomta er kjøpt. I første omgang handler det om å plassere huset riktig i forhold til sol- og vindforhold. Så må du begynne å tenke på hva slags hage du har lyst på. Lagde du et moodboard til huset, kan du gjøre det samme til hagen.


Jeg tar med at de røde minieplene sitter på busken lenge utover vinteren. Spesielt kresen på jordsmonnet er den heller ikke og hardfør så det holder. Sargentapal blir 2-m høy og tilsvarende bred og kan brukes til avskjerming av en hage eller til å dekke en skråning.

Har du mye vann i hagen kan det være en ide å lage en forhøyning og plante. Vinteren er ei fin tid til å planlegge hage – ta gjerne kontakt for ei uforpliktande samtale om du treng hjelp til å sjå moglegheiter i hagen din! Jeg tilnærmer meg hver hage med begeistring, intuisjon og henblikk på detaljer i samspill med bruk av klassisk design og sterke elementer.


Mitt fokus er å skape magi for deg, uansett om hagen er liten eller stor. For mange er et slik bratt område i hagen noe man strever med å få pent. Frustrasjonen kan du enkelt snu til glede, når du oppdager hvilke spennende muligheter nivåforskjeller i hagen faktisk gir. Utvalget av planter som kan brukes i skråning er stort og det finnes sorter for både tørre og solrike, nordvendte og for skyggefulle skråninger.


Hun har også gode hagetips til deg som har liten hage og sliter med å utnytte den. Har du en typisk lang, smal rekkehushage kan denne bli flott hvis den deles på tvers slik at man går gjennom flere rom i hagen. Lag en sti av grus, tråkkheller eller belegningsstein som snor seg gjennom hagen og ned mot det skjermede området.


Overført til hage , er dette et perfekt utvalg til skråning når målet er en latmannsskråning. E-planter er sikre, gode valg Velger du en E-plante og følger anbefalt planteavstand for valgte planter, samt følger opp med stell de første par årene, premieres du med en frodig lettstelt skråning etter 2-år og i mange år framover. Skal du bygge, rehabilitere eller pusse opp? Se vårt utvalg og kjøp i dag. Med sver og er derfor egnet også på tykke grener.


Når mørket slår inn, slår denne seg på. Nå har vi gode tilbud på fagbøker fra SINTEF. Drives ene og alene på solcelle.

Løsning for skråning i hagen. Skråning med støttemur og staudebed. Planleggingen er i gang og Cecilie ønsker å skape ett stort og frodig uterom.


Terrassen skal innlemmes i hagen og de rette linjene skal mykes opp. Vollen bak som utgjør en stor del av utsikten fra huset ønsker hun å gjøre buet for å skape dynamikk. Sedummatter til skråning blir stadig mer populært, fortalte Jostein oss. Og det kan vi godt forstå hvorfor.


Når alle plantene er vokst sammen i en matte, er det mye enklere å få dem til å sitte. Den andre sturet et år, men vokser for tida noen centimeter pr. Ingen frostskader, men desto større overraskelse: Svulmende blomsterknopper. Det samme prinsippet gjelder egentlig også når du skal planlegge hagen.


Det er veldig greit å vite på forhånd hvor store mengder du trenger av det ene og det andre, hvis ikke blir det fort for lite av noe og for mye av noe annet. Dette kan du unngå ved å lage en tegning eller hageplan med riktige mål. Hvordan planlegge ny hage Lag drømmehagen med enkle grep.


HAGEDRØHva som er den perfekte hagen for deg, kommer an på ditt behov og dine ønsker. Etter å hoderystende ha studert frostskadene i hagen 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg