fredag 9. mars 2018

Blande farger til blå

Blande farger til blå

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! I senteret av sirkelen ligger de tre primærfarger gul, rø og blå. Sammen med hvit og sort danner disse grunnlaget for samtlige farger.


Blande farger til blå

Primærfarger er rene farger og kan ikke blandes til med bruk av andre farger. Bare lurer på om noen har vert der og. Vi kan også blande farger her, men det oppfører seg annerledes fra du kanskje er vant til fra maling.


Hvis vi blander rødt og grønt, får vi gult. Reproduction of any materials on this site without the written permission of the publisher. Når man skal blande farger , er det viktig å starte med en basefarge for så å legge til små mengder av en annen farge. Pass på å blande nok farge , det er vanskelig å finne rett kombinasjon neste gang.


Fortsett å blande i det blå og grønne farger , eller til du har nådd den perfekte skyggen av turkis for din prosjekt. På den måten, når du finner den rette fargen , har du oppskriften til å gjenta det enkelt. En kombinasjon med tydelig appell til mange, er blått og natur. Der flere nyanser av blått brukes sammen med varme naturtoner av brunaktige farger og naturmaterialer. Det gir en rolig og lun atmosfære som er lett å like.


Foruten fargene er kombinasjonen av materialer, mønster og tekstur avgjørende for hvordan helheten blir. Blå og grønn kan blandes om en annen ja, gul kan blandes med alle kjølevæsker, rød skal ikke blandes med blå eller grønn. Forøvrig så har man mange farger , men de vanligste er blå ,grønn og rø i tilegg er det gul, lilla og rosa. En nydelig mellomblå tone. Noe mindre rød i uttrykket enn Gustaviansk Blå , beskrevet over.


Blande farger til blå

Pilasterblå gir et klassisk blått uttrykk på vegg, og er lekker til både grå og dempede beige farger. Turkis får du ved å blande blå og grønn, eller ved å tilsette litt gult til blått. Så kan du eventuelt blande inn hvitt for å få en lysere farge. Til drift og oppfatning av farge når den brukes til forskjellige overflater i et rom er flere bilder som er inkludert i artikkelen.


Husker ikke hva den originale fargen skal være, men jeg vil anta at den var rød. Når jeg begynte å påføre den marineblå fargen så syntes jeg ikke dette ble noe fint, rett og slett fargen passest ikke til båt. Kan jeg bland litt svart i den blå for å eventuelt brekke den eller er det beste å bytte den til sort? De tertiære farger er også kjent som mellomliggende farger.


Begge termer refererer til de farger som finnes mellom de primære og sekundære fargene. Eksempler på tertiærfarger er gul-grønn, blå -grønn, blå -fiolett og rød-fiolett. Mennesket har derfor utviklet et fargesyn med en særlig evne til å oppfatte grønne fargenyanser, ofte i motsetning til rødt.


I en fargeskala med jevne trinn fra lys til mørk farge vil derfor de grønne trinnene oppleves som grovere og mer unyansert enn tilsvarende valørtrinn av for eksempel blå eller rød. Det står å lese en hel masse advarsler mot å blande rød longlife kjølevæske med andre kjølevæsker. Det advares mot at gjør man dette må man se seg om etter en motor, at kjølevæska klumper seg eller at den blir til en lilla grøt. Det står advarsel på flaska mot å blande. Hva er fakta i dette?


Blande farger til blå

Du trenger ikke å bruke så mye av hver farge. I tillegg til at du kan gjøre fargen lysere og mørkere ved å legge til svart og hvitt, du kan også bruke gul og blå. Gjør brun grønn og rød Ren grønn ved å blande blått og gult.


Det er best å bruke samme mengde gult og blått , slik at du får en god standard grønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg