onsdag 14. februar 2018

Husvask utvendig test

Få pristilbud fra flere bedrifter. En god husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, hindrer soppangrep og gjør at du slipper å male så ofte. Men også her er det mange som gjør feil.


En av de vanligste feilene folk gjør under vårrengjøringen er å vaske huset nedenifra og opp hevder Raymond Myrlan kjedeleder i boligbyggeren Mesterhus. Huset har ikke bare behov for rengjøring innendørs, også utvendig er det behov for en årlig vask.

Med økende luftforurensing og fuktigere klima, er det innimellom behov for å gi huset en grundig fasadevask. Det er både enkelt, går forholdsvis fort og er verdt å sette av tid til. Så lenge det er frostfritt, kan den årlige vasken helt fint gjennomføres på sommeren eller om høsten. Det er imidlertid lurt å vente til den verste pollenspredningen har gitt seg, slik at man får med seg alt, sier Moberg.


Til den vanlige rengjøringsvasken av fasaden eller til flater innendørs, brukes et mildt vedlikeholdsvaskemiddel av typen husvask. Skal flatene males må de gjøres rene med en kraftvask, som i tillegg til å gjøre underlaget rent, også matter ned underlaget slik at den nye behandlingen får god vedheft. Hansen råder alle med malte eller beisede yttervegger til å vaske trepanelet hvert år for å fjerne skadelig sopp- og algedannelser, og for å forebygge råte og gi lenger levetid til maling og beis.


Det går greit å sprøyte på med sånn beholder man pumper trykk i og henger på ryggen, fra et par hundrelapper hos Clastema eller det dobbelte for Gardena hos hagesenter, og spyle av med hageslange.

Slik vasker du huset utvendig. Begynn alltid med å finne frem nødvendig redskap. Hvordan vasker man huset utvendig på enkleste måte? Problemet er at dette synes å bli litt av en jobb når det på fremsiden av huset er over meter opp til mønet. Med hageslangen mangler det omtrent meter på i det hele tatt å nå opp når jeg spyler fra bakken.


Og hva med påføring av vaskemiddel? Og sammenligner vi med kjemikalieintensive muggmiddel som for eksempel Boracol og Bor-ex, viser vår test at Yes vasker bort muggsoppen mer effektivt, sier Jan Snaar, miljøsjef på Folksam til Gøteborgsposten. Ikke mal våte vegger. BRUK AV HØYTRYKKSVASKER PÅ UTVENDIG.


Men testen på låven din er jo heller ikke en objektiv test. Påfør vaskemiddelet og vask nedenfra og oppover for best resultat. Sprøyt over med et jevnt lag og la det virke i 3-minutter før du børster med en egnet veggbørste. Husvask som er et mildere middel bruker du til vask. Her kan det være lurt å investere i en trykksprøyte som du fester på ryggen, da vil du med enkelhet kunne klatre opp i en stige for å nå vanskelige steder.


Relevant identifiserte bruksområder for stoffet eller blandingen og bruk det frarådes mot. Utvendig og innvendig rengjøring av hus.

Lett biologisk nedbrytbart CO døgn, Modified Sturm Test (OECD. 301B). Det finnes ulike kjerringråd om å bruke Zalo, rødsprit eller salmiakk til å vaske fasaden, men dette vil gi et dårligere resultat enn om du bruker spesialvaskemidler. En dag med litt duskregn er egentlig ypperlig for nettopp utvendig husvask , eller så kan du starte i skyggen og så følge den rundt huset, sier.


Harmoni husvask er et effektivt rengjøringsmiddel for årlig vask av hus utvendig. Velg byggevarehus for å se pris , lagerstatus eller handle. Legges godt på med rull (med forlengerskaft) eller lavtrykksprøyte, la produktet virke i 5-minutter, og spyl deretter grundig med høytrykksvasker eller vannslange.


Du kan også bruke Klorin mot svertesopp. Mange har anskaffet høytrykkspylere, men til husvask frarådes det å bruke så heftig og grov redskap. Bruk ikke høytrykkspyler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg