onsdag 21. februar 2018

Glansgrad lister

Glansgrad lister

Dører eller profilerte lister er gode eksempler på flater som er lekre i en blankere glansgrad. For et varig og perfekt resultat, vil du aldri angre på at du har vært nøye med grunnarbeidet! Jo høyre glansgrad på malingen, desto mer reflekteres lyset. Luksuriøst panel i Superblank finish!


Glansgrad lister

I oljemaling beregnet for gulvet er det often en glansgrad på hele 80. En matt maling på gulvet vil nesten være umulig å holde ren. Før du skal i gang med ditt maleprosjekt kan det være greit å ha et forhold til hva glansgrad er, og hvilket sluttresultat de ulike gradene vil gi.


Helmatt, matt, silkematt, halvblank eller helblank. Tre er et ærlig materiale og kan varieres i det uendelige. Fargene blir enda mer spennende ved å ta med den ekstra dimensjonen som glansgradene gir. Lek med ulike glansgrader og se hvor fint det blir. Du bør uansett sparkle og fuge listene før du maler for å få best mulig resultat.


Man bør også tenke på om listverket er noe man vil fremheve eller ikke. Har man pene profilerte lister vil man kanskje fremheve de mer enn man vil gjøre om man ikke har så pene lister. Matt maling blir veldig fort skitten og er vanskelig å vaske ren. De fleste bruker samme maling som på resten av taket. Glansgrad på taklister er smak og behag.


Lek gjerne med ulike glansgrader. Det er fullt mulig å male et helt rom i en farge, og skape spennende kontraster bare ved å variere malingenes glansgrad. Prøv en lekker LADY hvitfarge, som for eksempel LADY Chi. Mal veggene med en matt eller silkematt maling, og bruk blankere maling på dører, listverk og vinduer.


Du får en fin effekt ved å velge samme farge på vegg og lister - men ulik glansgrad. Foto: NORDSJÖ Vis mer. Ifølge Brekka har du også mye å tjene på å velge riktig verktøy.


Dersom du må kjøpe nytt malerverktøy, anbefaler han at du velger en oval pensel, for å unngå at det renner. Interiørarkitektens siste råd er alltid å ha glansgrad i tankene når maling skal velges. Listene bør tåle litt, og de skal også kunne vaskes.


Matte malinger er mer sårbare, så jeg anbefaler alltid at man går litt opp i glansgrad når lister skal males, anbefaler hun. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. På utkikk etter gulv lister? Maxbo har stort utvalg av gulv.


Kjøp i nettbutikken her! Trenger du aluminiumslister? En blankere maling egner seg godt på glatte og jevne flater, som for eksempel dører eller profilerte lister hvor kontrastene kommer nydelig frem og rammer inn rommet på en lekker måte. Et bord eller en stol i blank maling vil fremheve de flotte detaljene og gjøre seg godt i rommet.


Thurmann-Moes tips: Mal vegg og listverk i samme farge, men velg ulik glansgrad. Det kan gi et fint spill i struktur og overflate. Blanke lister og matte vegger. Beige sofa og grå vegg: Ser du hvorfor dette er en fargetabbe? Fordelen med matt maling og fordelen med blank.


Velg matt maling, anbefaler interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar. Listverket utgjør skillet mellom gulv og vegg, og vegg og tak. Du bestemmer om listen er en forlengelse av veggen, eller av gulvet. Når det gjelder lister , er det viktig å tenke på farge- og materialkombinasjoner, og hva som er praktisk. Våre lister får du ferdig malt i Bomull og Klassisk hvit, eller du kan spesialbestille i valgfri NCS.


Glansgrad lister

Hvilken glansgrad skal jeg velge? Hvor mye maling trenger jeg? Rindalslist har det bredeste utvalget i lister , listverk og tilbehørsprodukter. Produktene distribueres gjennom ledende byggevarekjeder i hele Norge.


De har samme farge og glans som lister og plater Anbefal Siter. Du er i ferd med å poste i en gammel trå siste. Industrimalte eller helt nye lister skal påføres grunning og ubehandlede kvister behandles med kvistlakk eller Original kvist- og sperregrunn før du maler.


Bruk gjerne Original Kvist- og sperregrunn som behandler begge deler samtidig. Umalte lister kan få fiberreining etter grunning, og dette må slipes vekk før malingsstrøket påføres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg