tirsdag 5. september 2017

Håpets farge

Purpur er den kongelige farge , mens blått ofte brukes som symbol på himmelen og dermed på uendeligheten, likesom fargen mer spesielt står i forbindelse med Jomfru Maria og kan være uttrykk for sorg, slik som brunt. Gult er falskhetens farge , men i Øst-Asia er den troskapens. Ordet grønn stammer fra ordet gro. Kvinnene i Egypt sminket øyelokkene med grønt for å feire det spirende livet etter Nilens oversvømmelse. Johannes Døperen er grønnkledd.


I Gresk mytologi er det fargen til kjærlighetsgudinnen Venus.

Nå får du oppskrift på disse lekre sokkene fra Viking Garn. Grått er håpets farge av Irina Ratusjinskaja - Se omtaler, sitater og terningkast. Og grønt er håpets farge. Se hva andre mener om denne boka, og fortell hva du mener selv! Doris oppførte seg selvfølgelig bedre igjen, og etter et blikk på det obligatoriske navneskiltet, hilste hun først på den unge.


Det har fått håpets farge som er. Vi elsker det rustikke og det nostalgiske, og det glamorøse og eksklusive. Grønt kan være begge deler.

Den er en god og nøytral farge for øynene og gjør at vi stresser ned. Kunstanmeldelse Borgny Fartstad Svalastog: Håpets farger Årsdagen for 22. I Oslo domkirke gir Borgny Farstad Svalastogs billedsuite håp og tro på menneskets evne til å reise seg og gå videre. Katafalk og talerstol i nordvestre hjørne, orgelgalleri over inngangsdøren i sørøstre hjørne. Også i Håpets kapell henger det et smijernskors fra det gamle kapellet på veggen bak katafalk og talerstol.


Farger : Som i Troens kapell. Talerstolen er tresidet og støpt i betong. Du kan nå møte oss på en benk i byen en lørdag i blant. Det er håpets farge , som fremmer ro og konsentrasjon – bare tenk på den grønne operasjonssalen.


Den vekker assosiasjoner til det jordiske, gress, fruktbarhet, vekst og vår. Blått har klare referanser til himmel og hav. Det er en kald og behersket farge som beroliger sinnet og kan få pulsen til å falle. La den fortryllende grønnfargen komme inn i hjemmet ditt med våre vakre grønne tapeter. Vi forbinder fargen grønn med gressjorder, frodige grønne blader og andre fantastiske gaver fra naturen - det er håpets farge.


Håpets farge – Blått blir betegnet som håpets farge , hva passer vel bedre enn det på en fredspriskonsert? Fortsetter Einarsdóttir. Hun mener tilbehøret, hvite pumps og enkle smykker, er nedtonet og helt riktig da kjolen står i fokus og virkelig får kommet til sin rett.

Gress, blomster og natur Fra de sarte, lysegrønne vårtoner til sterke kontraster. Det grønne representerer natur, liv, fruktbarhet og vekst. Bring naturen og energien inn!


Den er valgt til miljøvernets farge , og ordet grønn er nå et synonym for miljøvennlig. Liturgisk farge er hvit (festfargen), som er håpets og oppstandelsens farge. Luciadagen (13. desember) er en dag som kommer med lys når året er som mørkest. Feiringen bygger på en blanding av folkelig tradisjon, legender og historiske overleveringer. GRØNT - nøytral farge i kirkeåret, men også vekstens og håpets farge.


Kristi åpenbaringssøndag til søndag før faste (fastelavenssøndag), 1. Grønn er en viktig markeringsfarge i naturen. Rødt er en hissig farge. Grønn farge blir produsert i naturen av planter med klorofyll i fotosyntesen, det vil si en prosess som omdanner uorganiske stoffer til organiske med lyset som energikilde. Den står for dynamikk, viljekraft, begjær, energi, varme, agressivitet, kjærlighet og lidenskap.


Sosialismen og kommunismen har valgt rødt som sin farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg