fredag 29. september 2017

Fjerne glassfiberstrie

I stedet for å fjerne den gamle glassfiberstrien, gir vi deg den fulle veiledningen til hvordan du på tre forskjellige måter kan dekke over glassfiberstrien. Metodene er å sparkle veggen og legge filt på, lime et tykt spesialtapet oppå glassfiberstrien eller skjule glassfiberstrien med multipuss. Disse er halvparten så tykke som vanlige gipsplater, det vil si millimeter.


Selv om platene er forholdsvis tynne, bygger de nok til at du må fjerne lister, kontakter og så videre, og har du for eksempel radiator-rør som ligger tett inntil veggen, kan disse by på problemer. Dersom tapetet sitter ordentlig, vil det lønne seg å jevne ut veggen med sparkelmasse eller underlagsduk fremfor å fjerne det gamle tapetet.

Fjerne eller spakle glassfiberstrie ? Strietapeter og glassfiberstrie var populært lenge, og finnes i mange hjem. Mange ønsker seg imidlertid et mer moderne uttrykk med slette vegger. Hvis glassfiberstrien sitter skikkelig godt fast, vil det lønne seg å jevne ut veggen med sparkelmasse eller underlagsduk fremfor å fjerne det gamle tapetet. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Glassfiberstrie er faktisk kjekt på de veggene i huset hvor man risikerer å dunke borti med saker og ting. Ellers må jeg si meg enig i at det er tungt å fjerne.

Og reparasjonen synes nesten ikke. Selv om du kanskje selv synes at du har vært ganske nøye med oppsettingen av glassfiberstrien, kan det oppstå buler etter en stund. Vi fjernet glassfiberstrie på et av soverommene for en del uker tilbake. Rådet var å ikke fjerne det, for det er en vanskelig jobb, men vi ville nå prøve.


Det kan være tidkrevende å fjerne tapet og glassfiberstrie , men her får du tipsene gjør det enklere. Det finnes heldigvis også mange måter å ta bort strietapeten. Ta gjerne av i felter der den ikke sitter så godt, men la det stå der den sitter godt fast. Det er nemlig stor sjanse for at den tar med seg mur, puss og annet som finnes på baksiden. Vi prøvde i et lite ghjørnet og veggen bare smuldret bort bak :-S svigerinnen og svogeren min prøvde det samme i derres gamle leilighet og det endte med at de måtte rive alle veggene og bygge leiligheten opp på nytt!


For det er glassfiberstrie det er snakk om sant? Fruen sier seg ikke så fornøyd med mitt forslag om å male over glassfiberstriene i huset. Ikke at jeg har peiling , men jeg kan jo bare tenke meg at denne sitter som et skudd og. Jeg har forstått det slik at å fjerne glassfiberstrie er like enkelt som å lære en katt å føre regnskap. Rene vegger er viktig for sluttresultat når du skal male og for at malingen skal få et godt feste.


Original Forvask er spesielt laget for vask av overflater som skal males. Vask godt rent med vann etterpå for å fjerne såperester.

Vi får mange spørsmål om man kan vaske med grønnsåpe eller salmiakk - og svaret fra våre malermestere er NEI. Det spiller ingen rolle om du har ett eller flere lag tapet. Har du tid og ork så får du det av!


Da må du bruke en annen fremgangsmåte. Trykk her for mer om strie og gipsplater! Man kan male rett over, eller med fordel bruke sammen med en duk. Gipsplatesparkel: Brukes til skjøt- og flekksparkling på gipsplater og andre bygningsplater.


Den kan også benyttes til sparkling av puss og betong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg