torsdag 21. september 2017

Blande farger til brun

Brun er en blandingsfarge og finnes ikke i det naturlige fargespekteret. En kan lage brun maling ved for eksempel å blande rødt og grønt eller gult, rødt og oransje med svart. Legg til en sekundær farge til to primære farger. Bland gul og blå maling å gjøre grønne.


Legg rød maling til at grønn maling til å lage brun. Finn motsatte farger på fargesirkelen. Kombiner oransje maling med rød maling. Så kan du eventuelt blande inn hvitt for å få en lysere farge.


Brunt får du ved å blande feks rø blå og gul. Prøv deg fram på paletten. Reproduction of any materials on this site without the written permission of the publisher. Når man skal blande farger , er det viktig å starte med en basefarge for så å legge til små mengder av en annen farge. Pass på å blande nok farge , det er vanskelig å finne rett kombinasjon neste gang.


Hvilke farger må jeg blande for å få. Rød og grønn blir brun. Man kan ikke blande seg til en. Mange foreslår blått og blågrønt som gode farger til brunt. De har da anvendt komplementærfarger, som er en god metode for å finne farger som matcher den brune.


For å finne riktig tone og nyanse starter du med kulørtonen som er din brunfarges hovedfarge. Fargen som ligger rett ovenfor denne på fargesirkelen er komplementærfargen. Dette blandingsområdet gjør at objekter fra flere fargerom kan blandes når de påvirker hverandre med gjennomsiktighet. Du kan brun de tre primærfargene å blande seg med hverandre, men ofte kommer du i eget brun som du ikke ønsker.


Den enkleste måten er å blande en primærfarge til en sekundær farge. Du kan lage uendelige nyanser av brunt ved å blande primærfargene rødt, gult og blått. Til tross for vår høye kvalitet er vi kjent for å holde landets laveste priser, noe som skyldes materiell fra egen skog og riktige tørkeforhold. Våre produkter blir i dag benyttet av flere av Norges mest kjente kunstnere og vi kan her vise til kjente navn som Oddmund Raudberget, Lars Elling, Tor-Arne Moen og Frank Brunner for å nevne noen.


Er litt nybegynner når det kommer til maling. Litt kaffe-aktig brunfarge, hvis dere skjønner? Sitter her med svart, hvit, rø blå og gul. Har prøvd en stund nå.


Komplementærfargen til oransje (den som ligger på motstående side av fargesirkelen) er en blåtone med bittelitt grønt i! For å ha det komplementære til den svarte fargen du blander den oransje med må du blande litt hvitt i den blålige fargen ! På skolen lærer man om farger og hvordan man kan blande dem for å få andre farger. GYLDENT BRUNT OG BLÅGRØNT: Jo mer rødt det er i den brune , dess mer grønt er det i den blå komplementære fargen. Hvis vi sammenligner blandi. Blått er komplementærfargen til brunt , den rene brune som i kaffebønne.


Er brunfargen din mer rød velger du en mer grønnblå tone slik som teal, petroleum, sjøgrønn, osv. Ved å blande oppstår urene farger. Brunt er som regel rødt, blandet med okergult og svart. Beige er gjerne tilsatt mer hvitt.


Dette er jordnære farger , som for mange kan virke kjedelige og intetsigende. Likevel signaliserer brunt trygghet og stabilitet, varme og velgjørenhet. Det finnes også mange nyanser av brunt , alt fra mørke og dype toner til lyse og delikate varianter. En varm, gråbrun farge som må med i den gråbeige fargegruppen.


Ascott er en super kombinasjonsfarge til f. Bruk den hvis du altså vil være helt sikker på at fargen du ser på skjermen din ikke er fysisk umulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg