onsdag 1. februar 2017

Oljemaling nybegynner

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Er helt fersk på området. Faktisk så fersk at jeg ikke har prøvd ennå, men har kjøpt meg oljemaling , pensler etc på tilbud i dag.


Har hatt lyst til å prøve dette lenge! Har prøvd å søke litt på nettet, men hittil uten stor suksess. Noen som kjenner til noen sider på nettet med tips og råd til en nybegynner ? For noen kan muligens oljemaling virke litt komplisert og vanskelig. Det er liksom noe som er for virkelige kunstnere.


La oss derfor først av alt slå fast at oljemaling egner seg ypperlig som en hobby, også for deg som ikke har noen erfaring eller kunnskaper om maling. Lære å male kan være skremmende. Børster, lerreter, paletter og blande farger kan virke overveldende ved første til nybegynner malere. Men med noen få børster, maling og viktig verktøy, nybegynnere ofte finner male med akryl overraskende lett. Akryl maling la amatør malere til å bruke et allsidig medium og eksperimentere med teknikker.


Oljemaling består av pigment og olje. Malingen tynnes ut med malermiddel, terpentin eller olje. Den påføres grunnet underlag som er litt sugende (tre, lerret o.l).


Pensler og utstyr rengjøres i terpentin e. Bilder fernisseres når malingen er helt tørr (minst år). Her finner du olje og akrylmalingskurs over hele landet. Akrylmaling er en vannbasert maling og det mediet som benyttes av flest kunstnere i dag. Forskjellige typer oljemaling kan brukes både som kunstnermaling, husmaling og i industrien.


Vi fører et stort utvalg, hvor linolje, terpentin og damar ferniss er de mest solgte. Linolje tynner malingen og er bindemiddelet som brukes til fremstilling av oljemaling. Terpentin benyttes til uttynning av fargene, men benyttes også til rengjøring.


Kvaliteten på grunnarbeidet vil i stor grad bestemmer den endelige holdbarheten av kunstverket. Papir, papp, tre, bomull og lin kan brukes som underlag for oljemaling , men ikke uten noe grunnarbeid. En ubehandlet eller utilstrekkelig behandlet underlag vil suge oljen ut av malingen og underlaget vil til slutt bli skadet av oljen. Først og fremst er imidlertid dette en fordel som gjør denne typen maling til en hobby med flere muligheter. Da tenker vi på muligheten til å benytte flere teknikker og materialer på samme bilde.


Med akrylmaling som grunnlag kan oljemaling , en blyant eller lignende brukes. Male med oljemaling ! Video kan åpnes i full skjerm og man kan når som helst stanse avspilling å repetere hva man har lært. Størst nytte av leksjonene får man dersom man har for hånden det utstyret man behøver. Kunstnere som velger oljemaling må jobbe i et godt ventilert rom, og må alltid være forsiktig med å få maling på alt.


Akryl er langt mindre rotete , men tørker svært raskt. Master kunstnere maling i mange år finslipe sine ferdigheter. Det er noen grunnleggende tips som vil hjelpe deg i gang i maleriet.


Når det er sagt så er det kanskje minst like greit som nybegynner å begynne med akryl. Først tar vi for oss oljemaling med noen av dens fordeler og ulemper. Fargene er lette å bruke og blande.


Lær å male realistisk med olje. Ingen forkunnskaper nødvendig. På kurset lærer du å bygge opp et klassisk, realistisk oljemaleri. Kurset går over mandags. Terpentin eller White spirit er de vanligste tilsetningene for å gjøre malingen flytende og påskynde tørkeprosessen.


Alle deltakerne får hvert sitt lerret. Dette malekurset gir deg en innføring i maleteknikker og metoder, samt fargenes innvirkning. Våre videoer tar for seg maling med akrylmaling steg for steg, men de fleste teknikker benyttes også innen maling med oljemaling.


Du velger selv om du vil bruke oljemaling , akrylmaling eller begge deler. Vi legger vekt på billedkomposisjon, form, farge og billedrom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg