tirsdag 28. februar 2017

Beising av panel tak

Finn beising av panel tak. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. I denne filmen lærer du hvordan beise nytt, ubehandlet ELLER gulnet panel inne med LADY Pure Nature interiørbeis. Når du velger å kle veggen med ekte trepanel, er beising et godt alternativ for deg som ønsker å bevare treets særpreg også etter overflatebehandlingen.


Beising av panel tak

Vi skal i gang med beising av ny panel på hytteprosjektet vårt, men får råd i alle retninger når det gjelder valg av produkt. Vi skal ha en hvitkalket farge i tak og en gråbrun (drivved) på vegg. Hva er forskjellene i egenskaper og utseende?


Er panellakk enklere å jobbe med og å få jevn? Hvordan få lyst panel med beis, lakk eller voks. Osmo transparent dekorvoks kan brukes til behandling av gulv, vegg og tak , samt møbler,.


Beising av panel tak

Da begynner panelen å gulne på grunn av at fargestoffene i treverket kommer til overflaten. Det har lenge vært vanskelig å finne en virkelig fin hvit farge å beise med. Hvitt er ikke hvitt, og det å finne akkurat den riktige hvite fargen for vegg og tak er en kunst.


Panel på vegg og i tak utsettes normalt ikke for slitasje, uansett området eller rommet det brukes i. Tilsmussing av vegger og tak er normalt sett moderat, i hvert fall sammenliknet med gulv. Skulle du allikevel måtte vaske en vegg er det viktig å benytte så lite vann og kjemikalier som mulig. En våt klut er ofte nok. Det er mye som kan gjøres i hjemmet, men øverst på prioriteringslisten til mange er behandling av veggene. Veggene er en viktig del av interiøret, og mange velger i dag å beise, fremfor å male.


Som med all overflatebehandling er forarbeidet svært viktig. Vi gir deg malermesterns råd som sørger for at du får et bra resultat. Vær nøye med innkjøp av maling. Panel er ett av de underlagene som krever meget gode, og ikke minst riktige produkter for at du skal få et bra resultat, understreker eksperten.


Gode tips når du skal male tak. Når du bruker beis, er det håndlaget til den som fører verktøyet som bestemmer hvordan resultatet blir. Beising er ingen dugnadsjobb 19.


Uansett om du beiser panel inne eller terrassebord ute, bør arbeidsoppgavene deles på en smart måte. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Tyrilin Panelbeis er en vanntynnet overflatebehandling spesialutviklet til å friske opp ditt mørke og gule panel , samt viske ut spor etter møbler og tidens tann. Er du usikker på om panelet på vegger og tak er behandlet fra før, er det godt å vite at beisen egner seg på tidligere behandlede underlag av furu og gran som er panellakkerte, oljede eller beisede og er uten innfarging. Manglet litt panel som måtte spesial bestilles.


Dette for å slippe skøter i taket i stua. All panel i taket er ferdigmalt hvit pernillepanel, eller skygge skrå som Moelven kaller panelen. Etter litt dårlig erfaring fra ett svensk høvleri, er alt av panel bestilt fra Moelven. Mitt beste tips når du har gammelt, mørkt panel er Bloom panelvoks, hvit. Tar du to strøk av denne, får du veldig lys vegg, men ikke helt dekkende.


Valg av bruksområde, panelprofil og overflatebehandling er først og fremst et spørsmål om stil og smak. Her kan du lese hva som skiller de ulike behandlingene av panel og hva du bør tenke på når du skal velge panel. Panel til innvendig bruk sorteres etter ulike kvaliteter som spesielt påvirkes av kvistmengden og det generelle kvistbildet.


Til denne jobben trenger du: Ett lite rullesett, maskeringstape, skråpensel, forlengbar innepensel, japansparkler, tak og veggmopp, mikrofiberklut, slipepapir, slipebrett og forlengerskaft. Også maling selvfølgelig. Vi begynner med å kontrollere veggene. Dra ut stifter og spiker.


Beising av panel tak

Vask den laserte veggen med anbefalt vaskemiddel. Maskinspiker - minimum 16x0mm dykkert. Man kan også lime panelen på dertil egnet underlag eks.


Ta en prat med din byggevareleverandør – han hjelper deg å gjøre det rette valget. Ved montering ved lange lengder i eks. Grønne frodige farger i kombinasjon med en frisk lillatone som er som hentet ut i fra den vakreste markblomst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg