fredag 10. februar 2017

Norges bonde og småbrukarlag

Landsmøte mener at strukturrasjonalisering og sentralisering ikke er svaret på de utfordringene som styret i Nortura har per dags dato. Landsmøte og Norsk bonde - og småbrukarlag stiller seg undrende til at styret i Nortura planlegger å legge ned slakteriet på Otta som går med økonomisk overskudd. Nr - november side (landsmoteapning.pdf, 1MB) Nr 9. Troms Bonde- og Småbrukarlag har fått laget eget.


Norsk Bonde- og Småbrukarlag har samarbeidsavtale med.

Bonde og Småbruker Bonde og Småbruker er medlemsavisa til. Før møtet var det appell fra organisasjoner. Resultatene fra driftsgranskingene er ikke overraskende, de.


Bli med å gjøre en forskjell for norsk landbruk! Nordland ( ), Sogn og Fjordane ( ) og Finnmark ( ), fylker som har opplevd stor nedgang i antall melkeprodusenter. Vi er opptatt av å ivareta melkeproduksjon over hele landet, og at det er drift og bruk av jorda ved flest mulig melkegårder i Norge. Vi arbeider videre også med å få til en nødvendig statlig medfinansiering.


På møtet onsdag deltok statsminister Erna Solberg, klimaminister Vidar Helgesen og landbruks- og matmininister Jon Georg Dale sammen med sekretærer.

I tre dager har bøndenes forhandlere og staten sittet sammen og gått. Norges Bonde- og Småbrukarlag Bli varslet. Grunnprinsippet må være at bøndene som selvstendige næringsdrivende tjener godt i gode år - og må ta risikoen for tap i dårlige år.


Stortinget kan ikke være en garantist for bøndenes fortjeneste - like lite som man krever overskuddsdeling med bøndene i gode år. Norsk Småbrukerforbund stiftet på Eidsvold Folkehøgskule. Landbruks- og matdepartementet. Partene har nå kommet fram til en avgjørelse som presenteres i pressekonferansen. Pressekonferansen vil også streames.


Innspillet er et ledd i forhandlingene om en frivillig klimaavtale for jordbruket og ble overlevert regjeringa i et møte mellom partene. Ja til gras, beite og sjølforsyning. Vi trenger nye virkemidler for å stoppe negativ trend. Ingen fridag i jordbruksforhandlingene.


Se hvilke pensjonsfordeler du får. Ledende i landbruksmarkedet. Vi kan landbruk og hjelper deg gjerne med å velge forsikringsprodukter som passer best for deg og din virksomhet. Vi tilbyr også ulike typer lån til utbygging, drift og eiendomsoverdragelse.


Trenger du råd om pensjon eller sparing har vi autoriserte rådgivere med høy kunnskap om de ulike pensjonsløsningene.

Det vil imidlertid ikke vme noe tvil om at dette selskapet vil fa en stor akning i risiko, med tilharende akonomisk usikkerhet og vanskeligere forhold for reassuranse. Foreninger og forbund - Næringslivs- og arbeidsgiverorganisasjoner. Her skal både deltagerne og hotellets kokker få oppleve hvilke økologiske produkter og smaker norsk økologisk landbruk bidrar med i dag, sier Berge.


Et svært krevende utgangspunkt for årets forhandlinger, sier statens forhandlingsleder, Leif Forsell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg