fredag 17. februar 2017

Fjerne vinyltapet

Kjøp vår moderne samling av lerretskunst og fototapeter. Skap dit eget Lerretsbilde online. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Når tapeten dras av sitter hele papirlaget igjen.


Først og fremst bør du avgjøre om det er nødvendig å fjerne tapetet. Men man bør grunne med heftgrunn før ny tapetsering. Bare fjern løse deler og sparkle over ujevnheter. Dersom papiret sitter godt, la det være.


Eventuelt lim fast større fliker tapet som er løse. Man kan risikere at papiret trekker til seg fuktighet i malingen og begynner å gå i oppløsning. Vinyltapet Vinyltapet består av to lag som må fjernes hver for seg. Du kan fjern topplaget fra bunnlaget uten å bruke tapetfjerner. Da kan du bare legge nytt tapet på dette bunnlaget.


Fjerne vinyltapet

Underlagstapet Underlagstapet kan lett trekkes av. Når det gjelder fjerning av gammel tapet er kanskje det første spørsmålet man bør stille seg, om det er nødvendig å fjerne tapeten? Hvis tapeten sitter godt til underlaget kan man i de fleste tilfeller tapetsere over, men da bør man være nøye med å grunne med heftgrunn før ny tapetsering slik at den nye tapeten fester seg. Du kan få kjøpt tapetoppbløtere som bløter opp tapetet og løser opp tapetklisteret.


Hvordan fjerne tapet? Om fukt ikke hjelper, kan du ved en dampmaskin få fjernet tapetet. Får du fukt fra denne jobben ned på gulvet, kan det faktisk resultere i misfarginger. Om du søler tapetoppløser på gulvet, så fjern det straks med en klut fuktet i rikelig vann. Slik foreslår Bjørslev Kisbye å gå frem for raskest mulig å få fjernet tapetet fra veggen: - Riv først av så mye av det gamle tapetet som du klarer.


Fjerne vinyltapet

Det finnes heldigvis også mange måter å ta bort strietapeten. Ta gjerne av i felter der den ikke sitter så godt, men la det stå der den sitter godt fast. Det er nemlig stor sjanse for at den tar med seg mur, puss og annet som finnes på baksiden. Jeg hører fra fagforhandlerne at all tapet må av før en ev. Tidkrevende å fjerne tapet.


Interiørtrender er nå en ting, glassfiberstrie i sin originale form eller overmalt utallige ganger, er fortsatt en gjenganger i norske hjem, det ser vi ikke minst i boligannonsene. Konklusjonen er i alle fall at selv om mange vegrer seg for å helsparkle en vegg, kan det være en mye mer takknemlig jobb enn å gå i gang med å fjerne hele tapeten, sier Nilsson. Har du vinyltapet på veggene, kan denne hverken males eller tapetseres over.


Fjern løse elementer før du starter å male. Begynn med å fjerne all løs tapet og eventuelle skruer og spiker. Deretter fjerner du tapet som overlapper i skjøter, hjørner eller på lister.


Når dette er gjort kan du dekke til gulv og maskere lister og karmer. Hvis du fukter tapetet kan den bli enklere å fjerne. Hvis det er papirtapet som sitter godt, kan du tapetsere utenpå. Er det et spaltbart tapet, anbefales det at tapetet fjernes først, det vil si at det ytterste laget av tapetet rives av.


Fjerne vinyltapet

Dette gjelder blant annet for tekstiltapet, vinyltapet og fibertapet med papirbakside, sier Syversen. Er kanskje verdt å spørre seg om det er nødvendig å fjerne vinylen? Jeg la parkett på et soverom i fjor og gulvet var rett og fint, og nivåene stemte slik at det fluktet med stuen - la papp oppå vinylen og la parkett oppå der igjen - ble kjempebra.


Nå skal jeg i gang med å fjerne gammel tapet som er på badet jeg pusser opp. Tapeten er vanntett, dvs at den er beregnet for å være bla. Limt sinnsykt godt fast i sponplatene under. Problemet er at denne sitter som FY. Noen gode tips for å fjerne denne tapeten?


Fjerne vinyltapet

Hos MAXBO finner du et stort utvalg av vinyltapet i forskjellige mønstre. Disse er halvparten så tykke som vanlige gipsplater, det vil si millimeter. Selv om platene er forholdsvis tynne, bygger de nok til at du må fjerne lister, kontakter og så videre, og har du for eksempel radiator-rør som ligger tett inntil veggen, kan disse by på problemer. Fjern de sidste tapetrester med en bred spartel.


Fej eller støvsug væggen, så den er fri for løse korn. Den ovennævnte metoder virker dog ikke, hvis du har en væg af gipsplader, så her er du nødt til at gribe det anderledes an, da du ikke kan få tapeten af, uden at det beskadiger laget under tapeten. Her virker metoden ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg