fredag 24. februar 2017

Grønn farge jotun

En grønn mellomtone for de som ønsker en litt mer kulørt tone. Sett den gjerne sammen med den lysere Green Harmony for å understreke det grønne innslaget. Fungerer godt til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull.


En mørk gulaktig grønn tone. Fargen er gyllen og naturlig.

Grønne farger til alle rom. Grønt er en farge vi assosierer med naturen, og en farge som oppleves som både beroligende, frisk og avslappende for oss mennesker. Det kan derfor være godt å leve i grønne rom, om du får den rette nyansen som er tilpasset rommet den brukes i. Jotun opp gjennom årene utviklet en lang rekke gode grønnfarger.


Naturlige farger er mer og mer synlige i trendbildet. To hovedtrender har vært å roe ne trekke seg litt tilbake og ikke minst å oppdage hvor dyrebar naturen er. Av alle farger som var oppe til diskusjon, så vant grønt overlegent.

Skogen gir oss ro, mulighet til å samle tankene i en ellers stressende hverdag, og de vakre grønne nyansene hentet rett fra naturen, blir med oss inn i hjemmet i. Ifølge Jotun blir nå de grønne fargene dypere, mens de blågrønne tonene også kommer inn – sammen med røde nyanser i ulik fargestyrke. NYE FARGER : Kombiner enten på langs eller på kryss og tvers – det første skaper harmoni, det andre kontraster. Jotun har delt trendene inn i tre kategorier: Refine Raw og Calm.


I fjor gikk Jotun litt bort fra gråfargene, mens i år ser vi en kombinasjon av brente, duse rødtoner, gyldne gule- og grønne nyanser og nøytrale beige og grå farger. En annen farge som Henningsen trekker frem i det nye fargekartet er klassisk grønn. Det er en farge som vi ikke kommer utenom når vi snakker om grønt.


Den oppleves kanskje ikke som så veldig ny og overrasker ikke, men føles trygg og go mener hun. Da designerne skulle pusse opp sine egne lokaler, ønsket de å utvikle en farge som var unik og passet perfekt til deres stil. Vi tente umiddelbart på ideen, forteller Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun. PAULS BLUE, samt bildene fra Frama sitt designstudio!


Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Bestill varer på maxbo. Gode tilbud og kvalitetsprodukter.

Finn din nærmeste Maxbo butikk her! Gulvlistene er malt i samme farge , med LADY Supreme Finish Matt, for å gi et helhetlig inntrykk. Taket er gjenbruk av gamle materialer.


REFINED-paletten inneholder en rekke nye farger , både vakre grønne nyanser og tidsriktige gyllengule toner. Rødt er en spennende farge som vi har sett mer av den siste tiden, spesielt den varme duse rødtonen. Er du av den modige typen tør du kanskje å male en hel vegg i fargen.


Mens vi venter på sol og grønt gress mellom tærne, lar vi oss inspirere av noen vårgrønne og friske farger. Her har vi gjort interiøret vårlig med noen. Det er ikke aktuelt for alle å bytte farger , derfor ønsker vi å supplere eksisterende farger med et par nye. Et av alternativene kan gjerne være en gråfarge.


Lyse farger har vi dårlig erfaringer med da er lettere utsatt for råteskader i vått klima. Vindusfargene varierer, men mange har valgt en lys farge på vinduer og ytterdør. Men om man har lyst på farger og magi i hjemmet, er det heldigvis hjelp å få på veien.


Tar man utgangspunkt i et fargekart utviklet av en malingsprodusent, skal det mye til for at det blir helt feil. Jotun lanserte akkurat det nye fargekartet LADY Rythm of Life, med hele farger du kan plukke fra. En av dem som er med på å påvirke hvilke farger vi har på veggene, er Lisbeth Larsen i Jotun.


Hun er deres globale fargesjef og reiser verden rundt på jakt etter de neste trendene. Har du spørsmål om maling eller oppussing? Hos Jotun jobber vi med farger hver dag, og vi har markedets beste ekspertise når det gjelder farger til hus og hjem.


Alle fargene i dette fargekartet er også grundig testet i vårt laboratorium. Slik vet vi at fargen vil opptre vakkert på huset, og at den vil tåle påkjenningen fra det varierende norske været.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg