fredag 8. november 2019

Uteleker fra gamle dager

Barneleker fra gamle dager. Det var ikke mangel på kreativitet når det dreide seg om lek i gamle dager. Vinterstid seilte ungene i Solheimsviken krøbbe (kjelke) ned de lange bakkene ved posthuset. Haukelandsvannet, i dag landingsplass for hang-glidere, var perfekt til skøytesport.


Dette krever at malingen du bruker fester seg på godt tekstil, men pass på at barna har på seg gamle klær som det ikke gjør noe at de søler på (for det vil garantert skje!).

Dersom det regner, kan man dryppe litt konditorfarge på hvite papplater og la det ligge i regnet - eller henge dem opp på en snor. LenkeHåper at det er mange som husker de gode gamle sanglekene og mange andre regler, som ble brukt til leker ute i det fri. I våre dager er sporlek veldig populær, men vi hadde så mange andre leker som vi gledde oss til å være med på. Hva vi historisk har spist i Norge har naturlig nok variert til ulike tider og ikke minst fra sted til sted i landet. Allikevel kan vi, ut fra gamle matlister og matsedler, finne en del fellestrekk.


Kornet var grunnlaget i kosten, stort sett over hele landet. Graut og melk ble gjerne servert til minst ett måltid daglig. Jeg trenger tips til leker som unger lekte i gamle dager.

Vi skal bruke dette i skoleklasser, særlig 4. Alderstypiske trekk 0–år. Det er store forskjeller i barns utvikling, og det som er typisk for ett barn, trenger ikke å være det for et annet. Uteleker Gammel prosjektside fra Høgskulen i Volda, basert på heftet Inspirasjon til uteleker fra. Bakerst er det et kort kapittel om sangleker i gamle dager.


På med joggeskoene og løp ut til noen gode, gamle uteleker. Her gir vi deg et knippe tips. Hvor mange: Jo flere jo gøyere, men minst fem. Dere trenger: En gjeng som vil ha det gøy.


Slik leker dere: Gjemsel er når flere gjemmer seg. Velg et område dere vil leke på. Besteforeldrene gjorde elevene nysgjerrige på gamle dager fordi de brukte å fortelle historier fra sin egen barndom.


Elevene valgte gamle dager som et eget tema, og de har arbeidet med dette siden 1. Besteforeldrene bor også i nærheten, så elevene kan besøke dem og spørre om alt de ønsker å vite om Sundøy i gamle dager. Gamle barneleker som Rødt lys gir barnehagebarna bedre helse Gamle uteleker sørger for aktive barnehagebarn i Alta. Målet er bedre helse og samspill i barnehagen.


Leker fra gamle dager Vi er godt igang med å innføre leker som vi kjenner fra gammelt av:) Tilbake.

Personvern og cookies. Bilete frå Vest Telemark i gamle dagar has 1members. Med søker ordet Giftermål gamle Telemark,kom flere av bildene under Tradisjons mat! Kundeservice Kataloger Trygt miljø Referanser. Fra mnd (1) Fra år (25) Fra år (72) Fra år (6) Fra år (10) Fra 6. Tidlig på høsten går denne prosessen greit, men jo kortere dager og jo lavere sol, desto vanskeligere blir det å få nok varme fra sola.


Seinhøstes kan det nok tenkes at skodda blir liggende hele dagen. Trekker tåka til sjøs, blir det godt vær. Det går an å lage trehytte av gamle materialer man har liggende i garasjen. Pass på å fjerne gamle rustne spiker, og la barna utfolde seg selv med hammer og spiker.


Faktisk flere, både store og små telt. Det er nettstedet 80s retro toys som har laget en såkalt infografikk med eksempler på hvor mye gamle leker kan være verdt i dag. Så langt tilbake som vi kjenner til julefeiring her i landet, har det ikke vært noe fast tidspunkt for begynnende jule forberedelser.


Det har nok vært forskjellig fra gård til gård og fra bygd til bygd. Men alt skulle være ferdig til kl julaftens ettermiddag, for da ble julen ringt inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg