mandag 11. november 2019

Lakk treverk

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Sjekk ut Lakk Treverk.

Med en solid leverandør i ryggen samt moderne og gjennomprøvde produkter kan vi tilby konkurransedyktige løsninger til alle typer industriell overflatebehandling av treverk. MAXBO har lakk som beskytter treverket: gulvlakk, kvistlakk og universallakk. Kjøp på nett eller i butikk. Panel- lakk gir ubehandlet treverk en kalket look Det finnes to typer panellakk. En klar variant og en pigmentert utgave.


Flere produsenter har slik panellakk og de inneholder UV-filtre som hindrer gulning av ubehandlet treverk. Ulike typer lakk har ulike bruksområder og kvaliteter.

Lakk kan være transparent eller halvtransparent, med eller uten farge, med ulik grad av glans og med ulik slitestyrke avhengig av bruk. For å lysne gammelt og gulnet treverk , kan du for eksempel bruke en panellakk med en kalkhvit tone. Om man skal beise trappen MÅ all lakk bort. Dette kan enten gjøres ved hjelp av pussing eller lakkfjerner. Når du er nede på bart treverk og flaten er pusset jevn, vasker du godt.


Gir en flott, blank og slitersterk overflate i den fargen du ønsker deg. Hvordan få fint resultat på treverk ? Bruker man bare lakk ? Billig treverk av solid kvalitet til gunstige priser finner du hos Byggmax. En maling stripper fjerner lakk og maling skånsomt og gir en ubehandlet overflate uten å fjerne treverkets naturlige harpiks og fettstoff.


Stripperen har en geléaktigkonsistens som gjør den egnet til behandling av loddrette flater. Dra penselen med lett hån i en retning – treets lengderetning. Det tar tid for lakken å flyte ut ordentlig, derfor bør ikke temperaturen i rommet være under grader. Pass på at det ikke trekker, for da tørker lakken senere.


Alt du trenger av bo- og byggevarer.

Se hele utvalget i vår nettbutikk! Vil du gi treverket en sterk og holdbar overflate som krever lite vedlikehol kommer du ikke utenom go gammeldags lakk. Men hvilken lakk er den beste og til hva?


Gjør Det Selvs fagmann har vært på jakt etter svaret. Vi tilbyr også spraymaling som er hurtigtørkende og klebefri. De ulike spraytypene vi har i vårt sortiment kan anvendes på metall og treverk. Har du spørsmål angående lakk eller andre produkter under maling?


Vi hjelper deg gjerne! Treverk som sitter utsatt til for solbleking - for eksempel ratt - kan ofte ha godt av litt fortynnet mahognybeis før lakkering. Da blir fargen varmere og dypere, og ikke så utsatt for bleking. Dette er en sterk en-komponent maling som er beregnet for å gi ekstra beskyttelse på utsatte områder, maskinrom, kjettingkasser, dørker etc. På malingsforretningen ble jeg annbefalt trestjerner lakk , det var den alle brukte.


Hvor kommer beis inn i bildet ? IKKE vært fornøyd med hardheten og glansen i denne lakken. Og siden forskjellige typer treverk oppfører seg forskjellig, bør man også bruke forskjellig type lakk til ulik type treverk. For eksempel er tregulv (heltre furu) mer tilbøyelig til å sprekke opp enn et gulv av hardtre, slik som eikeparkett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg