tirsdag 26. november 2019

Lakke gulv uten å slipe

Enkelt vedlikehold og antistatisk. Mange flotte farger som kan kombineres. Trenger du gulvsliping? Legg inn anbud gratis hos oss! Til denne kvalitet er det billig!

Best på kvalitet gode på pris. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Har du et gammelt og slitt gulv , lønner det seg å slipe bort eventuell gammel lakk, og slipe ned gulvet til det er glatt og jevnt. Har du et pent og jevnt slitt gulv uten hakk og riper, holder det å rense gulvet med trerens, slik at du får bort fett, støv og skitt. Dette gulvet er plant, og vi skal ikke jevne ut krumme bor bare fjerne lakken og noen småskader.


For å unngå at lakken setter seg i papiret, begynner vi med korn 24. Hadde gulvet vært uten lakk, ville vi startet med 40.

Vi begynner å slipe ned kanten i hele rommet til rent tre, med korn på kantsliperen. Hvis gulvet har hakk og skader bør du gå. Så er spørsmålet om det er noe jeg kan klare uten å slipe meg ned til underetasjen.


Vi fant (som nevnt her) det gamle gulvet under laminatet i begge stuene. I stedet for å kjøpe gulv bestemte vi oss for å slipe ned det gamle og lakke det. Et nytt eller nyslipt parkett- eller tregulv kan.


Dette er en forholdsvis ny leilighet med billig (Men klassisk) eikeparkett så den er ikke verdt å bevare som noe annet enn evt. Nye eiere som ikke liker gulvet vil da garantert rive opp alt og legge nytt. Skulle du velge å slipe bør du sjekke at sjiktet med treverk er tykt nok slik at den i det hele tatt er mulig å slipe.


Til slutt gjenstår bare å velge. Det er ikke nødvendig å slipe vekk all den gamle lakken, men for å være sikker på et godt feste til underlaget, ville jeg mattslipt gulvet , anbefaler Vebjørn Ohnstad i Brynsløkken. Du trenger altså ikke slipe bort lakk eller olje for å male parketten. Før tredje strøk behøver du ikke slipe , feie eller støvsuge.


Skjønt har det gått et par dager siden andre gangs lakkering, bør du nok tørke over gulvet med en fuktig klut før du går i gang med tredje strøk. Slipe og lakke parkettgulv. Vi gir deg pris på gulvsliping i Oslo.

Fortell oss om ditt gulv , så gir vi deg riktig pris i løpet av kort tid. Når vi er ferdig med å slipe gulvet med den store maskinen, sliper vi kantene med grovt papir. Så fortsetter gulvslipingen med finere og finere papir. Et ferdig slipt gulv kan behandles med gulvlakk, gulvolje, gulvmaling, farge etc.


Deretter bør du slipe gulvet. Vil du male et lakkert gulv , skal du slipe det helt matt. Når du har slipt gulvet , skal det vaskes i rent vann slik at det er helt rent og støvfritt.


Dette er maskinen du benytter til å slipe de store gulvflatene. Vi funderte en stund på om vi skulle bruke håndverkere, men for å spare penger (og vise at vi kan) kastet vi oss over oppgaven selv. Liker du den myke følelsen og det matte utseendet på ubehandlet tre og ønsker å beholde mest mulig av dette når treverket er ferdig behandlet?


Er det viktig for deg å kunne reparere skader i gulvet lokalt uten å måtte slipe hele rommet? Da bør du velge oljebehandling. Begynn derfor ikke rett på gulvet uten å ha testet behandlingen først, for du kan da risikere å ende opp med et gulv fullt av skjolder hvor lakken preller av.


Vårt beste råd er å slipe gulvet en gang til. Påfør deretter en interiørbeis i ønsket farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg