onsdag 11. juli 2018

Hvordan støpe mur

Kjøp Billig Støpe Mur. Det er ingen heksekunst å støpe en trapp i hagen. På denne trappen er det lagt skifer på trinnene.


Her har du gjør-det-selv oppskriften på hvordan du lager en slik trapp selv. Trinn for trinn: Planlegg trappens utforming og antall trinn.

Jeg vil gjerne støpe mur og såle i en operasjon. Hvordan bør jeg forskale muren for å få til dette? For betongmurer, følg produsentens anvisninger for montering og sikring.


Ved naturstein- murer og støttemurer med høyde over 90cm. Som regel trenger ikke mur og betongkonstruksjoner mye vedlikehol men det kan oppstå skader av forskjellige årsaker. Som regel er det snakk om mindre sår og skader på grunn av frost, rusten armering, påkjørsel osv. Til reparasjoner av denne typen finnes det ferdige tørre blandinger, som bare skal tilsettes vann og røres ut.


Dette hjelper nok litt.

Trappa jeg skal støpe , er ca 50m opp og er mur på begge sider, så blir jo bare å forskale forann trinna. Men kan vel ikke støpe alle trinna på en gang da vil vel bare støypen tyte ut i trinne under? Eller hvordan blir dette gjort? Tenkt å forankre muren direkte på fjell og forskale og støpe.


Se bilde for utgaangspunkt. Lurer på følgende:-ved borring av hull til jern, hvor store hull? Vi ser på hvor vi kan redusere budsjettet til den kommende husbygginga, og nå sier svigerfar at han kan ta på seg å støpe plate og bygge ringmur for oss. Controll Betongtett stopper fukt i mur og betong!


Gir permanent beskyttelse av murog betong mot fukt og vanninntrengning. Forskalingens oppgave er å holde betongen på plass til den har herdet så mye at den holder seg oppe av seg selv. Det spiller ingen rolle hvordan den ser ut, bare den er solid nok.


For alle støttemurer er det viktig at det er drenering under muren. Underlaget skal derfor være stabilt av drenerende grus eller finpukk. Lave murer (2-skift) kan legges direkte på drenerende og komprimert masse, høyere murer må ha en sålebjelke i bunnen. Denne kan kjøpes ferdig, men mange velger å støpe en såle selv.


Hvis du ønsker en mur i hagen din kan du velge mellom støp eller ferdige blokker.

Skal du støpe selv må du snekre forskaling, kjøpe mange. Spesielt når muren skal holde på plass en skråning, gjelder det å mure tungt og med omtanke! Utekjøkkenet må ha en benkeplate som tåler vann. Da kan du enten støpe den selv, du kan mure den opp av murblokker, eller du kjøper en ferdig plate hos en kjøkken- eller steinleverandør.


En benkeplate av skifer kan du også kutte til selv (se ovenfor). Den beste løsningen mener vi er å støpe hele platen i betong. Vær obs på at du bør forskale og armere på baksida av ein slik mur med mindre steinene er flate litt breie steinblokker.


Sålen må være brei slik at muren blir som ein L sitt frå sida. Det finnes mange gode arbeidsbeskrivelser for hvordan man skal legge belegningsstein og heller, bygge mur og støttemur, montere kantstein, drenering, utelys med mer. Vi har på denne siden prøvd å samle de ulike leggeanvisningene, slik at det skal være enkelt å finne frem og få en innførsel i hvordan arbeidet utføres. Planleggingsarbeidet: Holder det å be om en bruksanvisning fra leverandøren eller må man sette seg ordentlig inn i hvordan elementene settes sammen og hvordan hver enkelt del fungere m. Når du skal støpe din egen garasjesåle er det flere ting å huske på. En rå mur eller en ujevn vegg kan rettes opp med puss.


Her kan du bruke puss til innendørs bruk. Det kan være en sementbasert puss eller en gipspuss. Gipspussen er veldig enkel å arbeide med og modellere, så hvis du skal pusse vegg rundt hjørner eller i innhakk, kan det være en fordel å bruke gipspuss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg