onsdag 6. desember 2017

Blande rød og blå

Blande rød og blå

Finn laveste nettpris her. Ved å blande to primærfarger med hverandre i like deler vil du få en sekundærfarge. Gul og blå vil bli grønn. Andre sekundærfarger blir oransje og fiolett. For eksempel absorberer grønn maling rødt og blått lys, det grønne lyset reflekteres tilbake og treffer øyet ditt.


Da gjenstår det bare grønt lys igjen, og derfor kan du blande gul og blå for å få grønn. I en datamaskin er det annerledes. Dette har jeg gjort selv, og det fungerte.


Det beste vil dog være å skifte alt, da kan man bruke enten rød eller blå , personlig ville jeg anbefale rød , for slik jeg har forstått det vil denne leve lengre. Blander man rød frostvæske i en bil som har blå væske fra før, kan dette skape problemer i form av at væsken endrer konsistens, at egenskapene forringes og at det i verste fall skaper tæring på pakninger og aluminiumsdeler som topplokk etc. Det kan med andre ord bli dyrt å gjøre feil her. Forøvrig så har man mange farger, men de vanligste er blå ,grønn og rød , i tilegg er det gul, lilla og rosa.


Blande rød og blå

Har en Leon 1M hvor der står at der skal fyldes G( rød ) kølervæske på. Det har jeg så gjort her den anden dag, men tror det var det blå der var hældt på i forvejen og har hørt at det er skidt at blande de to? Og at det i det hele taget også er skidt at hælde blå på en bil som skal køre med rød ? I hovedsak skilles det mellom vanlig frostvæske, som ofte er blå , og longlife frostvæske som gjerne er rød.


Disse må ikke blandes. Gjør du det, kan frostvæsken klumpe seg og tette til kjølesystemet i motoren, noe som gjør at den ikke får riktig kjøling, forteller Dag Edvardsen i NAFs tekniske avdeling. Du behøver kun tre farver - gul, rød og blå. Jo renere farver jo færre behøver du, de rene er gode at blande med hinanden. Prøv at lave så mange farver som mulig med de tre primærfarver du har.


Ved skifte av termostat kunne jeg observere korrosjon i aluminiumen. Om dette ville skjedd om jeg brukte rød er usikkert men BMW og Yanmar anbefaler nå i dag kun rød frostveske. Så hvorfor ikke bruke den da. Gjør brun grønn og rød Ren grønn ved å blande blått og gult. Det er best å bruke samme mengde gult og blått , slik at du får en god standard grønn.


Hvis du bruker for mye grønt, fargen er for mørk, og hvis du bruker for mye gult er fargen for lys. Når du er grønn kan du blande det med rødt. Man kan ikke blande seg fram til gul, rød eller blå. Reproduction of any materials on this site without the written permission of the publisher.


Blande rød og blå

Merkeverksted burde ikke blande uten først å ha forespurt om det skulle skiftes til original og fått nei fra kunde på det. Blå og rød blir lilla. Dog, om det hår rødt , og er rødt som er originalt, virker det jo litt rart om de har fylt på blått. Men ikke alltid man kan få fornuftige svar da.


II fargeterminologien snakkes det ofte om primærfarger, sekundærfarger og tertiærfarger. Pigmentenes primærfarger er rød , blå og gul. Dette er de rene farger, som du ikke kan lage ved å blande andre farger.


Blande rød og blå

Blander vi blå og gul får vi grønn – rødt og blått blir lilla - rødt og gult blir oransje- dette er sekundærfarger. Etter kort tid løste det skarpe skillet mellom fargene seg opp, og de gled inn i hverandre. Dette er et kjent fenomen, og i tidligere forsøk har man ikke lyktes med å få de motsatte fargene til å blande seg.


Jeg går ud fra, at man ikke må blande , men hvor køber jeg noget gul. Kan umiddelbart kun fine blå og rød ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg