tirsdag 26. desember 2017

Aktiviteter i matematikk

Aktiviteter i matematikk

Matematikksenteret sin hovedoppgave er å lede utviklingen av nye og bedre metoder i matematikkopplæringen. Aktivitetskassen - Din verktøykasse for kroppsøving og fysisk aktivitet. Her er noen forslag til øvelser hvor en kan øve på matematikk samtidig som en er i. Det er mange måter å arrangere et matematikktivoli på, både når det gjelder tidsbruk og på hvilken måte elevene skal sluses gjennom alle aktivitetene. Bla rundt i aktivitetene for å lese hvordan du selv kan lage utstyret og hvordan en får formidlet matematikken i de forskjellige aktivitetene. Eksemplene er sortert i tre type aktiviteter : Metoder for fysisk aktivitet som kan brukes i flere fag Virkelighetsnær læring som gir fysisk aktivitet Inspirasjonsturer i det fri I tillegg til ideheftet anbefales idepermen Læring i friluft.


Det var veldig morsomt å observere de ulike strategiene elevene brukte for å løse oppgavene og hvordan de snakket og diskuterte matematikk med hverandre. Selv om gruppene brukte ulik ti klarte alle oppgaven de fikk utdelt. Etter endt natursti ble det grilling og frilek. Grunnleggende matematikk aktiviteter Denne læringen kommer naturlig ut fra barnas motivasjon, og den læres gjennom lek.


Barn kan fint telle til 1 men ofte så blir dette en regle og ikke et begrep på hva tallene inneholder. De siste ukene har flere av matematikktimene foregått utendørs. Dette gir både rom for annerledes undervisning, mer bevegelse og bruk av andre intelligenser. Barn systematiserer, klassifiserer, sorterer, sammenlikner, måler og orienterer seg i rommet.


Telling er den matematikken som er enklest å få øye på av i barns aktiviteter , det er også dette området det er forsket mest på. Alt dette er former for matematikk , sier Flottorp. All den matematikken barna viser gjennom sin aktivitet bør være viktig nok for at også matematikk skal ha sin naturlige plass i barnehagen. Find The In And I on ite. Aktivitetene må naturligvis et faglig innhol og derfor er det naturlig å sortere dem etter fagtema.


GetSmart selger en rekke kortstokker for blant annet å trene tallregning. Skolene Kvalø undersøkte, begynte med aktiviteter i skolegården i undervisningen i matematikk , samfunnsfag og andre teorifag. I tillegg ble det av og til arrangert danse- og musikkaktiviteter inne. Elevene fikk også ti minutters kroppsøvingslekse hver dag. Den andre halvparten av elevene fikk bry seg på aktivitetene på matematikkrommet der de blant annet brukte 100-teppet (se mer i Aktivitetene for 4. trinn).


Her fikk elevene jobbet med hoderegning ved å flytte seg rundt på teppet. I gymtimen hadde elevene matematikkstafetter som er hentet fra årets Matematikkheftet (se eksterne lenker). Et spill med innebandykøller og baller der detlakerne utfordrer seg selv på sitt nivå.


Matematikk er mye mer enn ren regning, og det er nettopp derfor jeg er så fornøyd med å bruke disse innføringene. Ved å ha den faste rutinen med å hele tiden repetere, kan vi nettopp konsentrere oss om andre ting enn å lære algoritmer i mattetimene. Pakken inneholder nummererte kjegler fra 0- erteposer med trykte tall 1-1 stor terning til utebruk, kjegletrekk med plastlomme til ulike øvelser og en veiledning med forslag på ulike aktiviteter.


Aktiviteter i matematikk

Her kommer en enkel og, for elevene, motiverende oppgave som er selvgående og kan brukes på de fleste emnene i matematikk. Jeg kaller det regnestaver. Enkelt forklart: regnestykkene står på den ene siden av staven og svarene på den andre.


Ungdomstrinn Hovedside. Metoden ble funnet opp av russiske Leonid Zankov. Han var lærer og psykolog med klare meninger om hvordan barn lærer best.


Aktiviteter i matematikk

I Russland undervises matematikk på hans måte, og det har vist seg effektivt. Samtidig må matematikk øves mye på og repeteres for å få det automatisert. Gode mattelærere klarer å samkjøre praktiske aktiviteter og fokuset på det elevene skal kunne. Jeg føler at praktiske aktiviteter og lek ofte brukes uten at lærere har det klart for seg hva de ønsker at elevene skal kunne.


Her kan du finne oversikt over ord og begreper i matematikk på norsk og på ditt språk, med forklarende tegninger Målemesteren Her kan du øve på ulike måleenheter som vekt, volum, tid og penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg