fredag 20. februar 2015

Male rett på våtromsplater

Våtromsplater av høy kvalitet til bunnpressede priser. Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Reserver ditt Hotell i Male online.


Gamle våtromsplater kan midlertidig males.

For et godt resultat trenger grunningen god vedheft til underlaget. Forutsetningen for dette er en godt rengjort flate, vær derfor nøye med vask og skylling slik at alt gammelt grufs fjernes – såperester, kalk, fett og smuss må vekk. Er flaten svært glatt kan den med fordel mattslipes. Dette kan brukes både i taket og på veggen, og også i dusjsonen hvis man benytter det på riktig måte.


Våtromsmaling er et smart grep hvorvidt gjelder en rimeligere oppussingsprosess av badet. Om man kun vil male veggene må det bygges opp et ”våtromssystem”, det vil si selve oppbyggingen av behandlingene på flatene. PÅ Litex sin video legger de kun remse fordi det er utenfor dusjsonen.

Det er lagt opp rør til servant der de legger remsen på videoen. På den andre videoen smøres det membran på hele platen fordi det er i dusjsonen. Mener du å male disse Litexplatene eller er det noe annet du kaller våtromsplater ? Med en spesiell tokomponent-sparkel kan du likevel male dem. Da bruker du standard treskruer, med spesielle skiver som ikke bygger høyere enn plateoverflatene. Platene er dyrere enn gips per kvadratmeter.


Dette ble gjort i den tørre sesongen, altså vinter med vedfyring. Nå, ca mnd etterpå, så syntes en del av skjøtene som en liten kul ut langs skjøten. Hvite fliser på veggen og grå, sandfarget eller blå fliser på gulvet var standard lenge. Nå opplever mange at fliser overalt gir litt institusjonspreg, sier hun, og trekker frem eksempler på overflater hun synes er spennende alternativer:- Tapet, vinylbelegg, våtromsplater , slette malte vegger, eller malte vegger med struktur.


Jotun Lady våtrom er en vannbasert akrylmaling. Har malt tre bad med denne i hvitt, har aldri lagt merke til gulning. Har ikke prøvd å male våtromsplater , men det har fungert fint både på takplater, tapet, murpuss og treverk.


Baderomsplater eller baderomspanel ligner til forveksling på keramiske fliser, men er hele plater som kan skrus rett på veggen. Du får et vakkert, eksklusiv preg på badet ditt på kort tid uten arbeidet med gipsplater, membran, fliser og fugemasse.

Lei av kalde, hvite fliser? Les også: Kan du ha tapet på badet? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette. Etter at du har sparklet, bruker du et slipebrett på forlengerskaft og pusser veggen lett.


Slipestøvet fjerner du. Så kan du med fordel grunne med en heftgrunn. Deretter legger du på veggfornyeren, så er du klar til å male. Inntil avslag - spar stort! Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Skal male et gammelt bad der det er baderomsplater. Med nye våtromsplater kan du gjøre jobben selv. Skravlesiden: vi er så heldige å ha knallblå våtromsplater på badet og skal pusse opp, men tenkte å vente et. Dra til en malerbutikk og hør med de hva du kan legge på av strie eller tapet til å male over.


Ved montering av våtromsplater , er det særdeles viktig å lese monteringsveiledning nøye, og være nøyaktig i utførelsen. Og skulle du angre på at du satte i gang alene, har du fortsatt mulighet til å ringe noen profesjonelle. Hvis platene på veggene er i god stand kan du legge våtromstapet rett oppå platene, og male med. Hva slags tapet kan jeg IKKE male rett på ? Ofte kan du oppleve at det første strøket går fint, men du får problemer etter strøk to. Dersom man velger å male badet går dette bra.


Vi skrudde opp sponplater utenpå gips, sparklet skjøtene på hobbyrommet og malte tre strøk rett på sponet. Salget av baderomspanel eller såkalte våtromsplater har økt med prosent i år, forteller Pål. Velger du riktig maling, kan du male – også i dusjsonen. Går fint å male rett på våtromsplater.


Med lette våtromsplater ble monteringstiden kraftig redusert, og man fikk varige,. Valget falt på Fibos våtromspanel, som gjorde det mulig for familien å finne akkurat det de var ute etter. At Fibos løsninger er miljøvennlige, sikre og økonomiske var viktig.


Det er rett og slett en løsning som er i takt med tiden vi lever i, sier Ole Dokka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg