torsdag 26. februar 2015

Maling av panel i hytte

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Finn laveste nettpris her. Temperatur og ventetid er viktig ved maling 01. Hvor varmt det er i underlaget og hvor lenge malingen må herde, er to viktige faktorer å ta hensyn til når du skal male innendørs.


Spesielt viktig er herdetid og temperatur ved bruk av sperrende malinger og grunninger på hytta. Vi viser deg hvordan du maler panel og treverk. Husk å vaske veggen, så malingen får heft.


Trekk ut stifter og spikere før du går i gang med jobben. Vær nøye med maskering og dekkpapp for å unngå søl.

Bruk kvist- og sperregrunning, så slipper du å kvistlakkere. Påfør grunning og maling med en rull på forlengerskaft. Og malt tømmer eller panel er faktisk veldig fint! Og en annen ting- mange tyr til gråtoner, åja det er veldig fint, men vi må ikke glemme fargene. Vi vil ikke ha et grått og trist hytte Norge.


Hvis du bruker SENS er det helt tryggt å sove i rommet den samme dagen som du har malt. Det kan være kjekt på hytta. Farger til skogshytte.


I en hytte nær skogen er det naturlig å bli inspirert av de grønne og brune tonene fra gress, mose, blader og kvist. Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel , og velg glansen du ønsker. Velg glans for matt utseende og for halvblank.


Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling slik at du dekker not og fjær. Mal 2–bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker. Han er programleder i TVNorges serie Eventyrlig oppussing - et oppussingsprogram med fokus på hytter , utviklet av Halvor Bakke selv. Her forvandles slitne feriesteder til perler blant vill og vakker natur.


Hvis du har en klassisk, gammel fjellhytte, er det mye du kan gjøre med maling og beis. Det er en uskreven lov at alt panel skal behandles likt på begge sider for å unngå at det bøyer seg.

Men som regel maler folk ett strøk heftgrunn på begge sider, og ett strøk maling bak og to foran. Husk at panelets svakeste punkter er på toppen og i bunnen, så der må det også males. Heftgrunn er alfa og omega for panel. Brenne og vår fargesjef har også fargesatt en hytte ved sjøen. Duse pasteller av gråbrune toner ble valgt ut og satt sammen med de lekreste blågrå nyanser.


Sammen gir de et uttrykk av sval og lys sommer. Hyttelivet handler ofte om det enkle og det ærlige. Og selvfølgelig skal hytta ha farger som gir deg ro og som passer til hyttas sjel.


Se våre forslag til gode hyttefarger, enten du har hytte ved sjøen, på fjellet eller andre steder. Nå er det også enkelt å male gulnet panel. Nordlyshytter kan i samarbeid med sideentreprenører tilby nøkkelferdig leveranse. Vi leverer innflytningsklare hytter i hele Sør-Norge, inkl.


Fri frakt, rask levering og lave priser! Fornyelse av hytte med interiørbeis og maling. Hytta hadde ubehandlet panel på tak og vegger, tømmeret er forskjellig, noe villmarkspanel.


Vi lurte lenge på hva vi skulle gjøre med taket i hytta. Skulle det laseres, lutes, males eller beises. Mange interiørbilder fra hytter ble studert og ørten oppstrøk ble laget med ulike nyanser av hvit. Når det gjelder panel så anbefaler vi tynne strøk Jotun Kvistlakk Vanntynnet før grunning.


Gjennomblødning kan man få uavhengig av hva slags treverk man har og også selv om panelen gammel, hvis man lar være å kvistlakke. Mange eldre hytter i Norge har gulnet, ubehandlet panel i tak og på vegger. Særlig når det gjelder overflatebehandling har det skjedd mye de siste årene. I dag kan man bestille panel som er fix ferdig med harmoniske farger i ulike behandlinger (strukturbørstet, lasert, beiset osv.) og du sparer både tid og får et bedre resultat. Men få anbefaler dette til nye, umalte bygninger i dag.


Nå kan du endelig forvandle ditt mørke gule trepanel til en lys, transparent og lekker gråtone! Har du arvet eller kjøpt en eldre hytte trenger du ikke leve med skyggene etter bilder og møbler. Tyrilin Panelbeis gir gammelt panel nytt liv, raskt og effektivt! Og kan blandes i mange. Ellers er nok beis det mest aktuelle alternativet.


Vanntynnbar oljebeis, som både leveres av Jotun (Lady) og Tyrilin fra Scanox, skal være like enkle å jobbe med som lakkbeis, sier de fleste. Mulig vi velger lakkbeis i tak. Panelene har også not og fjær i endene (endefrest) og kan derfor skjøtes fortløpende, også mellom spikerslagene.


Dette innnebærer at man ungår svinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg