onsdag 11. februar 2015

Blande farger til rød

Blande farger til rød

Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Rask levering og super service! I senteret av sirkelen ligger de tre primærfarger gul, rød , og blå.


Blande farger til rød

Sammen med hvit og sort danner disse grunnlaget for samtlige farger. Primærfarger er rene farger og kan ikke blandes til med bruk av andre farger. Vi kan også blande farger her, men det oppfører seg annerledes fra du kanskje er vant til fra maling. Hvis vi blander rødt og grønt, får vi gult.


Den røde delen av spekteret er lys med bølgelengder fra 6nanometer (nm) til 7nm, og er dermed det mest langbølgede lyset som menneskers øyne kan oppfatte. Rein rød er en primærfarge som ikke kan blandes av andre farger. Komplementærfargen til rød er grønn. I estetikken regnes rød til de varme fargene. Når man skal blande farger , er det viktig å starte med en basefarge for så å legge til små mengder av en annen farge.


Pass på å blande nok farge , det er vanskelig å finne rett kombinasjon neste gang. Reproduction of any materials on this site without the written permission of the publisher. Rødt og grønt er komplementære farger , så når du blander dem sammen får du brun. Andre komplementære farger er oransje og blå, så vel som lilla og gult. Legg til en sekundær farge til to primære farger.


Bland gul og blå maling å gjøre grønne. Legg rød maling til at grønn maling til å lage brun. Det advares mot at gjør man dette må man se seg om etter en motor, at kjølevæska klumper seg eller at den blir til en lilla grøt. Hva er fakta i dette? Så kan du eventuelt blande inn hvitt for å få en lysere farge.


Det står advarsel på flaska mot å blande. Brunt får du ved å blande feks rød , blå og gul. Prøv deg fram på paletten. Man skal ikke blande frostvæsker med forskjellig farge.


Blander man rød frostvæske i en bil som har blå væske fra før, kan dette skape problemer i form av at væsken endrer konsistens, at egenskapene forringes og at det i verste fall skaper tæring på pakninger og aluminiumsdeler som topplokk etc. Det kan med andre ord bli dyrt å gjøre. I kunsten regnet man fra gammelt med grunnfargene rødt , blått og gult.


Blande farger til rød

Hvitt og svart var alle farger og ingen farger , det vil si at hvitt inneholdt alle fargene på en gang, mens svart var mangel på hvitt, dvs. Ut fra grunnfargene kunne man blande seg fram til så godt som alle andre farger. Hvis du bruker for mye grønt, fargen er for mørk, og hvis du bruker for mye gult er fargen for lys. Når du er grønn kan du blande det med rødt.


Legger alltid litt rød å arbeide for å brun til rød fordi du ikke er veldig mye behov. Du kan vurdere dette brune deretter enkelt legge litt grønt eller rødt for å vise brunfargen hue. Selv om rød er en primærfarge, og derfor trenger du ikke blande maling til å oppnå det ( røde vil komme allerede mikset og klargjort) er det mulig å blande farger for å skape ulike nyanser av rødt en. Legg hvit maling til du har oppnådd skyggen av rødt som du.


Farger appellerer til sansene våre og har stor påvirkningskraft. For å få en sekundærfarge blander du to primærfarger : rød og gul blir oransje, rød og blå blir. Sekundære farger er plassert midtveis mellom de primære fargene på fargehjulet. Oransje er laget ved å blande rød og gul, grønn laget ved å. Pigmentenes primærfarger.


Ikke grønn, ikke rød , men grå poesi, lover lederen. Et bredt spekter av gråfarger, fra stålgrå, duegrå, perlegrå, sølvgrå, koksgrå og stengrå til røkgrå, blygrå, tåkegrå og pimpstensgrå. For det første: årets farge er så mangt, og alle vil lansere sin variant. Men det er additiv fargeblanding med digital fotografering og video.


Det at vi kan få til mange farger ved hjelp av noen få, henger sammen med at øyet har tre slags fargemottakere. Vi tror at de fleste menneskene ser farger på omtrent samme måte. Noen blir kalt fargeblinde, og de oppfatter andre farger enn de fleste av oss. Bruk den hvis du altså vil være helt sikker på at fargen du ser på skjermen din ikke er fysisk umulig.


Og du kan få et spekter av farger – alt fra hvit betong til rødt , gult, brunt, og fra blå til svart betong. Du kan eksperimentere og blande dem som du vil, men her må du være oppmerksom på at det kan være veldig vanskelig å gjenskape samme farge , om du senere vil bruke en ny blanding. Hvor mye koster farge til betong?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg