torsdag 12. februar 2015

Male folierte takplater

Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. Plastbelagte eller foliebelagte takplater (Tak-ess og lignende) kan overmales med godt resultat.


Det er dog viktig å gjøre godt rent først, og å male første strøk med en maling med bedre vedheft enn det vanlig takmaling har. Pga av den lette vekten kan de monteres på tvers av elektriker-lektene. Lektene igjen er montert på tvers av takbjelken. Til matt maling på takplater bruker du langhåret rull.


Luven er så lang at den går ned i alle V-spor. Men er sporene ekstra dype, bør du først male dem med pensel. Folierte takplater skal ikke males , kun vaskes med husvask eller annet mildt rengjøringsmiddel i vannet.


Forside Oppussing og nybygg generelt Gamle takplater av plast. Kan ikke disse males i det hele tatt? Men dersom platene har fått skader, sparkles og. Vi har flyttet til en bolig med slike takplater i taket. Vi ønsker derfor å male taket ett strøk eller to for å få tilbake hvitfargen, men hvor enkelt er.


De er i folierte spon(?)plater. Går det ann å male dem? Om det lar seg gjøre, er det salmiakk vask og heftgrunning som er veien og gå? Byggevarer – takplater , takpanel og takbord. For deg som skal bygge nytt.


Skulle du få en skade kan du enkelt pusse, sparkle og male over. Platene har ingen folie eller. Takess Inspirasjon folierte takplater kan benyttes som himlingsplate i alle rom hvor det ikke settes krav til fuktbestandige materialer. Det pleier å gå helt fint å male slike plater, og det er ikke noe hukus pokus å få det til.


Vask taket grundig først, så du er sikker på at alt fett og smuss er borte fra taket. Til dette er en grovrent eller kraftvask godt egnet. Når taket så er tørt, er det klart for maling. Husk å male hele taket i lysets retning, og ikke ta lange pauser før hvert strøk er ferdig. Mal alltid overlappende vått i vått slik at du ikke får striper og mønster i taket.


En metode jeg har lært meg er å male litt løst i kantene på store tak. Da blir det ikke en tydelig kant som risikerer å synes når du maler neste seksjon. Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys.


Jeg liker best selv å male slik far har lært meg: Først en stor tykk Z med en rund. Er hvittingen tykk og delvis løs:Dekk godt til vegger, møbler og gulv. Jeg vurderte sterkt å hive på dynga to billige, folierte Jysk-kommoder som ikke. Det oppnås lettest ved å bruke helmatte malinger. Start å male der lysinngangen er størst.


Umalte flekker og skjolder sees best hvis du ser mot lysretningen. Ikke mal større felter enn ca. Men det er langt mer kostbart og det blir derfor en vurdering man selv må ta, sier Klaveness. Om man ønsker å male kjøkkenet selv, og har folierte kjøkkendører, bør de både vaskes godt og mattslipes.


Dette må gjøres for å få heft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg