onsdag 25. februar 2015

Hvitpigmentert olje eik

Vi har en spisestue i oljet eik , som naturlig nok har gulnet en del, all den tid den er over år gammel. Jeg kunne tenke meg å lysne den litt, og tenker at hvitpigmentert olje kunne vært noe (selv om jeg da sikkert burde ta benkeplaten på kjøkkeninnredningen også). Bolia white pigmented wood oil brukes til pleie av hvitpigmentert , oljet tre eller der det ønskes hvitt pigment. Oljen virker vannavvisende og beskytter samtidig treet mot uttørring. Pleiemiddelet er 1 terpentinfritt og er bare utviklet av de fineste og reneste oljer.


Før behandling kan det med fordel brukes Bolia wood cleaner. Vår kjøkkenbenk i eik ble i sin tid behandlet med et hvitpigmentert produkt. Jobben ble ikke utført ordentlig og benken er ujevnt behandlet. I tillegg er den slitt, tørr og enkelte steder er det antydning til sprekker. Denne benken trenger olje , men først må den renses skikkelig, sier Thomas Thenau hos Woca.


Møbler til stue: Her finner du et bredt tilbud av møbler til stuen. Liberon Bloom Kjøkkenbenk- olje. Som et supplement til Finishing oil, har vi et vannbasert alternativ, Bloom Kjøkkenbenk- olje.


Hvitpigmentert olje eik

Den er miljømerket, vannbasert og luktfri. Dessuten tørker den svært raskt. Dersom man ønsker å beholde f. Naturell eller hvitpigmentert olje ? Mørke tresorter bør ha olje uten pigment.


På lyse tresorter som f. Lyse gulv får oftest en hvitpigmentert olje som forsterker den lyse fargen, men også eik og bøk kan gjerne få en hvit olje. Hardvoks- olje er basert på naturlig olje og voks. Den kombinerer alle de gode egenskapene fra både olje og lakk. For noen uker siden skulle jeg olje benkeplatene våre som er av eik. Helt siden jeg oljet de for et år siden har jeg ikke vært helt fornøyd med fargen på benkeplatene.


Hvitpigmentert olje eik

Jeg synes de var blitt for gule etter at jeg behandlet de med toppolje for benkeplater. De skulle være hvitoljet eik akkurat som gulvet vårt er. Produktet er transparent, slik at trefibrene forblir synlig. Fås i fargeløs, hvit, lys grå, mørk grå, antikk eik og sort.


Boen Castle Eik Coral hvit olje. Det har et nydelig fargespill og lyst rustikk utseende, med inspirasjon fra naturens egne farger. Plankene i en bredde på hele 2mm gir et eksklusivt utseende. Fas på langsidene fremhever plankepreget ytterligere.


Hvitpigmentert olje eik

Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Rask levering og super service! Markedsledende sortiment i trevirke, og distribuerer effektivt over hele landet. Du kan fint lage den lysere.


Da blir den veldig mye lysere. Først skal benkeplaten rengjøres og slipes. Oljebeisen helles på og jobbes godt ned i treet. Etter minutterfjernes all overskytende beis. Husk å lufte godt ut mens du jobber, for beisen inneholder terpentin.


LIBERON OLJE TIL KJØKKENBENK 500ML Bloom Kjøkkenbenk- olje nærer og beskytter arbeidsflater og tremøbler på kjøkken, bad og stue. Gir god beskyttelse mot fukt, smuss og fett. Alle våre finerte bordplater blir nå behandlet med UV-lakk.


Hvitfarget eik blir først farget med hvitpigmentert beis, deretter lakket med slitesterk matt UV-lakk. Denne overflatebehandlingen er visuelt lik hvitoljede bordplater, og vi har valgt å kalle den hvitfarget eik. Det gir en sterkere overflate med enklere vedlikehold.


Men jeg ville ikke satt min benkeplate inn med den fordi jeg synes den blir veldig gul på eik. Jeg vil anbefale en hvit olje på lyse treslag. Den nye trestjernersoljen i hvit er veldig flott på eik , og er også en ganske bra olje. Arkitekten spesifiserte at dørene skulle være i eik.


De er behandlet med ei svakt hvitpigmentert olje , og til slutt er det lagt på et strøk klar lakk hardvoksolje. Karmene er også i eik , som i dette tilfellet er laminert og fingerskjøtt og tilnærmet kvistfrie. Fotlister som er tilpasset parketten utvider romfølelsen og skaper en helhet. Til behandling av kjøkkenbenk anbefaler vi i stedet å olje med en god olje. Lakk og olje kan derimot gulne, sier Ingvild Aunan,.


Hvitpigmentert olje eik

Victoria i heltre eik fra Ygg lyng behandlet med hvitpigmentert olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg