torsdag 11. januar 2018

Skjærefjøl i tre behandling

Og det blir de jo, men det er en tøff behandling for treet. Tre fra bøk, valnøtt, kirsebær, or, lønn, bjørk og ask er også bra. Et annet spørsmål er om man skal velge et skjærebrett av endetre eller liggende tre. Salting er en fin måte å vedlikeholde skjærefjøler i tre.


Behandlingen av trefat, kan trykt gjøres med samme produkter. Merk - dette er behandling i inv.

Utvendig nevnes hobbylakk. Jeg ville brukt olje der også. Dersom man ser bort ifra de hygieniske egenskapene, har tre en rekke åpenbare fordeler sammenlignet med plast eller stål.


Tre absorberer slag bedre enn mange andre materialer og kniver sklir mindre, noe som fører til økt sikkerhet og redusert slitasje på knivene. Olivenolje, salt og sitron både rengjør, behandler og beskytter skjærefjølene dine, forklarer nettstedet, som understreker at dette dreier seg om skjærefjøler i tre. Olje behandler treet, mens salt og sitron vil trekke ut bakterier og fjerne flekker og søl. Skjærebrett i tre skal aldri i oppvaskmaskin!


Den har kun blitt rengjort med vann, såpe og til tider salting.

Etter så mange år viste den seg fortsatt å være helt ren ved bakteriemåling. Bjørn Schirmer sier at plast kan være enklere å rengjøre enn tre , dessuten tåler tre i utgangspunktet mindre enn plastfjøler. Tre er et porøst materiale og bakterier kan trekke inn i treet. Men plastfjøler med hakk og sår kan også bli smittekilder på kjøkkenet dersom de ikke rengjøres godt nok, og bør derfor kastes, sier forskeren. Hva skal jeg smøre inn en tre -fjøl ( skjærefjøl ) me så den ikke sprekker?


Har brukt solsikkeolje og soyaolje. Bare gjør det flere ganger, til den er mettet. Og sånn innimellom siden. Forresten en god ting å gjøre med andre kjøkkenredskaper av tre også. En i butikken mente vaselinolje, men.


Og fliser seg, slår seg, tørker, blir ubrukelig. Men de beholder altså forsvar imot bakterievekst, hva man enn skal bruke det til? Nå skal den og anslaget monteres sammen med en skjult forbindelse. Her har vi valgt å lage en forbindelse med tre sentrumstapper.


Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på. Hold kjøkkenbenken ren med et robust skjærebrett i tre.

Vil du ha skjærebrett som er ekstra enkle å rengjøre? Da er skjærebrett i plast som skapt for deg. Du kan velge å betale og late som du er helt idiot, få kvittering på hva du har betalt for. Senere går du videre med det, søk aktivt på andre jobber, klag til.


Den beste metoden til klargjøring og pleie av et nytt treskjærebrett er å bruke en olje til behandling av treet – hver dag i en uke. Det kan virke som lang ti og hvis du ikke har mulighet for å gjøre det i en hel uke, forsøk bare å gjøre det minst dager. Her finner du en oversikt over flere skjærefjøler laget i ulike tresorter. Skjærefjøl eller skjærebrett i tre var standarden en tid tilbake.


Modern House, aronia skjærefjøl 42x18cm. Rosendahl, grand cru skjærefjøl. Et skjærebrett av tre kan du ha glede av hele livet, hvis du behandler det rett.


Vil du unngå magesjau, er det greit å starte på kjøkkenet. Ved matlaging bør hygienen ha førsteprioritet, og et av stedene som kan bidra til å spre smitte er skjærebrett og skjærefjøl. Eventuelt benkeplater om du tilbereder maten direkte på disse. Det beste er en skjærefjøl i tre.


Dette er mest skånsomt for knivene, og har også vist seg å være vel så hygienisk som plast. De beste har veden orientert slik at en får endeveden vendt opp, men en kommer også langt med skjærefjøler hvor veden går på langs. Selv liker jeg dem store og tunge, slik at de ligger stabilt, også med deler av skjærefjølen utenfor kanten på benken.


Har div skjærefjøler av det jeg tror kan evt være bøk og eik. De er helt ubehandlede, og da er jeg litt redd for med endel bruk, at blå mann blå mann bukken kan komme og sette litt misfarging på dem. Har noen av dere gode råd og tips om evt behandling , evt hva dere bruker, finnes det noen gode ol.


Vann er treverkets største fiende. Vann fører til fiberreising, svelling og kan føre til misfarging av treverk. Det er viktig å ha det i bakhodet når man skal velge behandling til en kjøkkenbenk i tre.


Velger man riktig behandling , vil man imidlertid ha en flott kjøkkenbenk i mange år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg