fredag 26. januar 2018

Semb gård biri

Det første tapetet ble laget av julenek og plassert på veggen i spisestuen på gården. Ble beskrevet som dyktig, våken og interessert person. Semb gård har vært i familien i 6år.


Nøyaktig og pliktoppfyllende. Opprettet og Biri Brandkasse se VST 2-s.

Han var første ordfører i Biri og gbr. Se også boka om Nordre Fougner der det står om Agnete I. Olave Christoffersdatter Semb f. Steigrunden starter ved Semb Gård kjent for sin produksjon av stråtapet (Biritapet). Videre går den forbi Steig Gård og opp på løypas høyeste punkt, Liberget.


Her er det er en gapahuk med flott utsikt utover Biristrand og Lillehammer. Utstillere er: Den Grønne Gren med alle sine interiørvarer og økologiske produkter.

Julie Sigstad med sin populære hjemmelagde sennep samt mye annet nydelig julesnacks. Snart ble imidlertid produksjonen av halmtapetet til et eget merkevare: Biri Tapet. Biri Tapet feirer i år åtti år som produkt og er heitere enn noen gang.


På Semb tørkes, renses og veves halmen, til å begynne med ble det gjort på en manuell vev, inntil man på 50-tallet fikk maskindrevne. Men fortsatt kan det karakteriseres som et håndarbeid (se bilde). I tillegg ble gården pusset opp og stutteri og nytt tennisanlegg bygd. Julebord og Travsport med venner! Hun fikk Statens kunstnerstipend for innsatsen.


På våre løpsdager Fra 8. Etter lunsjen setter vi kursen til nabogården, Semb Gård , hvor vi finner Biri Tapet. Håndarbeidet veving har alltid vært en tradisjon på slektsgården Semb. Selskapets firmanavn i Brønnøysundregisteret er Biri Tapet. Det er registrert ansatt(e) i bedriften.


Vi har levert 1mtapet til Sikkerhetsrådets sal. Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer.

Det går mye Biri -tapet til offentlige bygg. Og en eksklusiv gullsmedkjede i USA har det på veggene i sine butikker. I godt voksen alder snudde hun nesen hjem mot Biri og overtok gården , odelsjente som hun var.


Og deltok i Jakten på kjærligheten på TV2. Ingeborg Semb satser nå på tapetbedriften som sitt livsprosjekt. For bryllup kan vi tilby komplett pakkeløsning og bistand rundt planlegging av dagen. DET BEGYNTE MED ET JULENEK!


Sigstad gård sørger for personlighet og skreddersyr etter dine ønsker og behov. De hadde blitt invitert til selskap av Klare Schee som nylig hadde begynt å eksperimentere med veving av halmstrå av havre, som det var stor tilgang til på gården. Julie og Sjur med sine barn. Den første brukeren på Svennes, som nevnes ved navn, er Narve på Svennes.


Her kan du ha bryllup, selskap og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg