søndag 14. januar 2018

Gutten som gikk til nordavinden analyse

Gutten som gikk til nordenvinden og krevde igjen melet. Svært skrøpelig var hun, så hun måtte få gutten sin til å gå på stabburet for henne etter grautmel til middags. Eventyret her har som moral at du ikke skal være grådig. Typisk for eventyr er at dyr spiller menneskeroller.


Gutten som gikk til nordavinden analyse

Her er katten hovedperson. De var svært fattige. En dag bad moren han om å gå til stabburet og hente det siste de hadde av melet for hun skulle lage brød. Gutten gjorde som moren sa, men da han kom ut på stabburdstrappa kom Nordavinden feiende og tok med seg melet. Knapt i formen, lettlest, og dermed tilgjengelig for de fleste aldre.


Hertil bidrar også de frodige tegningene i store formater. Det var gutten vel nøyd med. Men da veien var så lang at han ikke kunne nå hjem på dagen, gikk han inn til en gjestgiver på veien. Og da de som var der skulle til å ete til kvelds, la han duken på et bord som stod i kroken, og sa: Duk, bred deg ut og dekk opp med alle slags kostelige retter! Språkesken er basert på eventyret om gutten som gikk til Nordavinden for å kreve tilbake melet, og består av konkreter og digitalt innhold med lydfiler på over språk.


Et nettkurs gir innføring i bruken av verktøyet, samt plansjer for utskrift og tips til praktiske oppgaver. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! En munter historie med mange egne vrier og vendinger ble fremvist med humør og glimt i øyet av trygge, uredde og gode, unge skuespillere. Gutten skal hente mjøl på stabburet, men straks han er ute på stabburstrappa forsvinner mjølet med nordavinden.


Gutten blir sint, og går til nornavinden for å få mjølet tilbake. Eneste er at jeg gjør litt små endringer, ( som alltid) og det er at jeg har ett ekstra egg, altså en ekstra plomme, en ekstra hvite, for da får jeg brukt alt av mandler som er i posen, siden det er jeg vet ikke, gram for mye i forhold til oppskriften. Har da også pitelitt mer smør, og nesten hele pakken med fløte.


Gutten som gikk til nordavinden analyse

Men da han kommer ut av stabburet med melet tar nordavinden det med til værs. Gutten er kranglete og sta, og jeg tolket på mange måter novellen på samme måte som folkeeventyret Kjerringa mot strømmen;men til og med Gutten var ikke like kranglete som hun. Han gjorde i hvertfall halvveis det han egentlig skulle mot slutten, men karmaen traff han hardt uansett like etterpå. Mamma lager nemlig pakkekalender til meg og søsteren min hvert år, og i år som i fjor er det flere bøker i min kalender :-).


Guten som gjekk til nordavinden og kravde att mjølet. Ho var ussel og skrøpeleg, og så skulle guten hennar gå på stabburet for ho etter grautmjøl til middags. EVENT INFORMATION Eventyrstund med Aud Jorunn Hakestad. Drama og arbeid med dikt.


Gutten som gikk til nordavinden analyse

Noen som vet hvor jeg kan finne en analyse av Gutten skrevet av Ingvar. I lang tid har du prøvd å få Gutten til å bruke vernestøvler, men han blir bare rasende, og ingenting hjelper. Til slutt går du opp på kontoret til Reimers og slår i bordet. Skriv det du ville ha sagt til Reimers. Under ser du begynnelsen og noen tips til hva du kan skrive videre Reimers, det er noe jeg absolutt må snakke med deg om.


Avansert søk på eventyr og sagn: Sjanger:.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg