mandag 29. januar 2018

Belysning i stue med høyt tak

Gjør et kupp i dag og sjekk utvalget av utemøbler til fornuftige priser. Best på belysning og lamper! Vi har Norges mest fornøyde kunder. Kjøp Billig Belysning Til Stue.


Rask, enkel, lett å bruke.

Døgnåpen kunderservice. Vi skal ha delvis åpent mellom stue og kjøkken. I halve stue og halve kjøkkene blir det skråtak med høyde fra m til ca m. I resten er det ca m under taket. Vi sitter her og grubler litt på belysning i disse rommene.


Vi vil ha noen pendler over kjøkkenøy og benk, men vi må jo ha en generell belysning også. Nå vet jeg ikke hva du har i taktet, men sikkert ikke takess siden det er såpass høyt ?

Men hvis du har ett tak med takess (hvite plater), så ville jeg brukt noen lysstoffrør der hvor taker er lavest og prøvd å fått lyst opp taket, indirekte lys fra ett opplyst tak gir behaglig lys i ei stue. LED- belysning til stue er blitt helt, helt vanlig, men i dette innlegget får du se på. Innfelte opplys høyt oppe på vegg kan løfte taket ditt, men litt takhøyde bør.


Skal til med lys i et slakt skrått tak i stua med en drager på midten. Et høyt Kelvin- tall vil ofte. Hold deg oppdatert og inspirert Vi deler håndplukket inspirasjon, guider, rå tips og nyheter med deg i vårt nyhetsbrev. Hvordan du kan bruke din stue er ofte begrenset av hva slags lys du har. Lyskilder som lyser direkte eller mot taket gir økt inntrykk av høyere takhøyde.


Er det her dere ser på TV? Leker minstemann på gulvet? Sitter noen med håndarbei lesestoff eller lekser? Lyset i stua skal kunne tilpasses alle dagens aktiviteter.


Kraftig lys for gulvvasken eller når barna leker på gulvet, dusere belysning for venninnekveld med dempet musikk. Det er ikke så vanlig med nedlys av denne typen i stuer , men det gjør seg godt i åpne løsninger hvor gang sklir over i stue. LED-lamper som gir hygge til stua !

Lamper med løse LED-pærer. Hvis du har litt størrelse på stua vil jeg anbefale å heller ha flere lyspunkter enn ett som lyser mye. Da kan du også variere mer etter behov, sier han. Hovdenak og Dahl peker også på at det er fint å kombinere flere ulike typer belysning i en stue , og mener også at bruk av spotter eller spotskinner i taket ikke bør overdrives. I lesekroken bør det være retningsstyrt lys som ikke blender.


Ved spisebordet er det fint med en pendel, men den må henge i passe høyde slik at gjester og familie kan se hverandre. Bruk dimmer for å unngå blending. Her finner du alle aktuelle tilbud. De aller beste tilbudene.


Ofte sitter man i stuen og driver med håndarbeid osv, her vil en stålampe med bevegelig spot være aktuell. Man slipper å genere andre med sterk belysning da man kan rette dette mot det en selv driver med. Det er viktig med dimmere i stuen , slik at lyset enkelt kan tilpasses situasjonen. Indirekte belysning kan monteres flere steder i stuen enten i tak og vegglister eller innhukk i vegg og tak. Takbelysningen bør nå inn i alle kjøkkenskap og dekke hele gulvarealet.


Da blir det enklere å gjøre rent. Ha lamper under overskap eller på veggen. I ventilatoren over komfyren bør det være innebygd belysning med god fargegjengivelse.


Satser du på bare én lampe over spisestuebordet, og ellers lite belysning i rommet, får du en hard belysning med mørke hjørner. Løsning: Jobb for å få god allmennbelysning. Sats på en pendellampe over stuebordet og dekorbelysning, som stålamper og bordlamper. Noen foretrekker spotter eller downlights i taket. Jeg skal skrive et innlegg om denne typen nedhengt belysning til skråtak – det finnes enda flere muligheter til å få en original og flott belysning til vanskelige rom med skråhimling.


Hvis du sitter med et prosjekt som har denne typen utfordring, kan du alltids bestille belysningsplaner, hjembesøk eller rådgivning om lys! Stuen er det rommet i huset som bør ha flest funksjoner når det gjelder lyssetting. Et godt tips er å se på belysningen i stuen som flere lag med lys.


Start med en hovedlyskilde enten det er innebygde downlights eller en skinne med spotter. Det viktigste er at hovedbelysningen gir god spredning av lys og kan dimmes ved behov. Da er spotter i taket med individuell lysjustering det beste valget.


Denne løsningen er også praktisk over kjøkkenbenken, hvor det er viktig med godt og direkte arbeidslys.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg