mandag 13. november 2017

Utnytt plassen under trappa

Utnytt kronglete kvadratmetre. Plassen under trappa kan være et utfordrende område å innrede, men med litt kreativitet kan du utnytte plassen på flere geniale måter. Noen av mulighetene vil nok være mer opplagte enn andre i ditt hjem, det kommer også an på om trappa er i stua eller i gangen. Her er ideer til hvordan du kan utnytte plassen under trappen bedre. Av: Einar Vestheim, 4. Den mørke, trange kroken under trappen er alltid en utfordring.


Utnytt plassen under trappa

Anett Wallin, interiørarkitekt i Kreo gir tips til hvordan du kan utnytte plassen praktisk: Bygg skap. Få en møbelsnekker til å tilpasse et skap slik at du kan bruke plassen til oppbevaring. Da får du skjult masse rot, samtidig som det ser ryddig og ordentlig ut.


En kjøkkenbenk eller sittebenk laget av kjøkkenskuffer kan dermed fylle plassen under trappa slik at det blir en koselig plass i hverdagen. Og skuffene under kan brukes til ekstra oppbevaring. Bordet kan så snus og trekkes ut den andre veien ved flere gjester. Ettersom at vi skal ha trapp fra stua og ned til kjellerstua, så tenker vi at det er greit å få brukt plassen under trappa til noe fornuftig, men hva?


Utnytt plassen under trappa

I jakten på idéer ser vi at mulighetene er mange! Praktisk og fin løsning med å ha bokhyller under , og i, trappa. Hvem irriterer seg ikke over tomflasker, poser til plast og bokser til metallavfall.


Har du dødplass under trappa på kjøkkenet bør du vurdere å snekre et kildesorteringskott. Her får du plass til papir, plast, tomflasker og metall - og rotet ut av syne. Ellers mangler vel de fleste skapplass - til kjøkkenmaskiner og vaskemaskin.


Her har beboerne utnyttet plassen under trappen til skrivebord og oppbevaring. Både platen til skrivebord og benken er bygget av MDF-plater. Under benken går en lang list for å gjøre en mer stødig. Plassen under en trapp er opplagt til oppbevaring, men det kan være vanskelig å finne en optimal løsning. I denne rekkehusleiligheten har eierne tenkt ut og bygget en smart løsning til familiens plassproblemer.


Mor i huset var lei av at sko, yttertøy og mange andre ting fikk entreen til å se rotete ut. Gjør plass til en matbod. Enten du er Nigella eller bare en aldri så liten hobby-kokk, kan en egen matbod for tørrvarer være både praktisk og lekkert.


Utnytt plassen under trappa

Har du ikke plass til dette inne på selve kjøkkenet, kan du fint benytte plassen under trappen. Snakk med en snekker og få anbud på jobben. Stadig flere ting, klær og utstyr krever sin plass , derfor tenker vi i Hagen smartere i måten du kan utnytte kvadratmeterne dine på, sier direktør i Hagen AS, John Herman Foss Hagen. Stryntrappa Garderobe, Bod og Kontor er utviklet av Hagen i samarbeid med Hareide Design som ser muligheter i den uutnyttede og støvsamlende plassen under.


Jeg har en åpen trappeløsning mellom første og andre etasje. Siden jeg har stue og kjøkken i 2. Jeg trenger tips til hyller som er både praktiske og pene for å utnytte plassen under trappa best mulig. Ved hjelp av smarte løsninger kan du nå få utnyttet arealet under trappa maksimalt med garderobe, bod eller kontor.


Stryntrappa - Plass til mer, er en serie med spesialtilpassede tilvalgsløsninger for oppbevaring under trapp. Mange har behov for mer plass , og vi forsøker derfor å tenke kreativt og nytt i måten man kan utnytte kvadratmeterne på, sier administrerende direktør John Herman i Hagen AS, som selger Stryntrappa. Avbildet: Stryntrappa Bo Stryntrappa Garderobe og Stryntrappa Kontor.


Behov for mer plass i hjemmet er noe de fleste er kjent med. Løsningen lar deg utnytte de mange kvadratmeterne under trappen. Hei, vi ønsker å utnytte plassen under vår trapp ved å få bygget en tilpasset garderobe.


Seng med skuffer under , tilpasset rommet for full utnyttelse av rommet. Mer ryddig og bedre utnyttelse av plassen under trappa. Stikkordarkiv: utnytt plassen under trappen DAGENS TIPS – UTNYTTELSE AV TRAPP OG TRAPPEROM. Ved et rett trappeløp kan du utnytte lengden på hele plassen under trappa , og få en stor og åpen arbeidsflate.


Dette er kanskje også den løsningen som stjeler mest av rommet for øvrig, men her kan lengden på arbeidsflata justeres etter behov, og således ta akkurat så mye plass som du ønsker. Smart løsnig med skuffer for oppbevaring i trappetrinnene. Her er tipsene til hva du kan gjøre med dødplassen under trappa. Et ubrukt trapperom kan brukes både til oppbevaring og som oppholdssted.


Du monterer sammen alle skapene som anvist. For oss var de litt kronglete å få inn under trappen. I og med at den hvite kanten er såpass mye lavere enn selve trinnene, så var det litt mekk, men vi fikk det til.


Vi satte inn det høyeste skapet først, noe som var nødvendig da vi trengte resten av plassen under trappa for å få det inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg