mandag 27. november 2017

Blåhval drektig

Blåhval (Balaenoptera musculus) er sannsynligvis det største dyret som noensinne har levd på jorden. Blåhvalen er en bardehval som tilhører gruppen med finnhvaler. Tungen kan veie like mye som en elefant , hjertet er så stort som en bil , og aorta (hovedpulsåre) har en diameter på ca. Elefanten er drektig i knapt to år Elefanten er det pattedyret som er drektig i lengst tid – mellom 6og 6dager, dvs.


Ny forskning kan kanskje avsløre hva som gjør den tykkhudede kjempen i stand til å gjennomføre dette maratonsvangerskapet, som gir hjernen mer tid til å utvikle seg og hjelper kroppen til å vokse seg større. Jeg har nok sett 3–4isbjørn, men det er noe spesielt å se blåhval , sier Karlsen. De siste møtene med blåhvalen har vært spesielle. Du sitter der på fjorden, det er helt stille og du hører bare fuglene. Så kommer den og blåser rett ved båten!


Det gikk kaldt nedover ryggen, og jeg kokte av adrenalin, humrer Karlsen. Det hersker også usikkerhet med hensynet til hvor nært slektskapet er mellom disse hvalene. Noen forskere har nemlig antydet at eksempelvis blåhval kan være nærmere beslektet med gråhval og knølhval enn hvalene i finnhvalslekten.


Det er beskrevet to underarter av finnhval, men det ser ut som om et flertall av forskere mener det skulle. Fødsel: For å holde melkeproduksjonen oppe, blir kua gjort drektig en. Når hunndyr har unger i magen er de drektige. I de fleste løsdriftsfjøs er det liggebåser hvor kuene kan ligge (som vist på bildet), mens det i andre er en halmseng hvor kuene kan ligge.


Og blir kua drektig må hun belage seg på at kalven konsumerer over 4liter morsmelk i døgnet. Kort fortalt betyr urådighet at den som er eier ikke kan råde helt fritt over sin egen eiendom. På listen stod det at det var registrert en urådighet på eiendommen. Pattedyr er en klasse dyr som kjennetegnes ved tre viktige egenskaper: De er varmblodige (de regulerer kroppstemperaturen selv).


De fleste er kledd med hår. Paringen foregår på våren. Det er vanlig at hannene kjemper langvarige kamper med rivaler for retten til å pare seg med hunnene. Gifttennene brukes aldri under disse kampene. Etter paringen skilles hannen og hunnen, og har ikke mer med hverandre å gjøre.


Meitemark, er en familie i underklassen fåbørstemark som hører til rekken leddormer. De har også blitt kalt jordleddormer og ferskvannsleddormer. På denne tiden er de omkring 13-1meter lange hunnene alt da omkring 1-meter lenger enn hannene). Har en tispe som jeg lurer på er drektig. Hun hadde også en gulgrønn utflod den først uken etter den eventuelle parringen.


Del opp maten i flere rasjoner. Hun vil også begynne å produsere en vaginell utflod ca. Dyrlegen din vil bruke flere tester for å bekrefte om hunden din er drektig. Elgen er en partået klovdyrart i hjortedyrfamilien og verdens største hjortevilt.


Den er Norges største landpattedyr og skiller seg fra andre hjortedyrarter i. For etter å ha vralta over Grønland i dag med svikt i knærne, innlagte sittestopp på fortauet og ufrivillig smertegauling som fra en drektig blåhval , gidder i hvert fall ikke jeg å juble over hvor frisk jeg er neste gang noen så forventningsfullt og logrende spør. Hvithaien er drektig i til måneder. Toktprogrammet viser hvilke tokt de ulike fartøyene er eller skal på, og hvem som er ansvarlig for toktet.


Sjiraff, tidligere skrevet giraff, er en art av partået klovdyr i sjiraffamilien. Den kjennes lett på den karakteristiske lange halsen. I naturen finnes sjiraffen i. Ordet kenguru er avledet av et ord for dyret på språket til gungu-ymidhirr-folket i Queensland.


Ordets opprinnelige form var gangurru.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg