torsdag 14. juni 2018

Statens vegvesen bilskilt

Statens vegvesen bilskilt

Dersom du ønsker et personlig bilskilt på et veterankjøretøy må du ta kontakt med Statens vegvesen for å registrere skiltstørrelse på kjøretøyet. Husk at det må være plass til skilt i standard størrelse (x cm) både foran og bak. To skilt koster fra 1til 1kroner. Et skilt koster fra til kroner. Det finnes nesten 3forskjellige offentlige trafikkskilt.


Her finner du en oversikt over alle skiltene sammen med bestemmelser for hvert enkelt skilt. Skriv inn registreringsnummer og sjekk informasjon om blant annet frist for EU-kontroll, kilometerstan utslippsinformasjon, motor, vekt og dekk. Du kan søke om å få personlig bilskilt med din egen bokstav- og tallkombinasjon. Start med å sjekke om bilskiltet du ønsker er ledig før du kan søke.


Er skiltet ditt skadet, utydelig eller slitt kan du bestille nye skilt ved å kontakte en trafikkstasjon. Veg- og trafikkopplysninger for hele Norge. Informasjon og selvbetjeningsløsninger for kjøretøy og førerkort. Alt om norske kjøretøy samlet på ett sted. Så langt har nordmenn kjøpt personlige bilskilt for om lag millioner kroner.


Statens vegvesen bilskilt

Nesten halvparten av disse pengene har gått til å dekke utgifter – nå forteller seksjonsleder for kjøretøygodkjenning og registrering i Vegdirektoratet, Heidi Øwre, hva pengene har gått til. Foto: Statens Vegvesen. Presset fra bilentusiaster for å få det i Norge, har vært stort. For i utlandet har de det.


Og fra og med torsdag klokka får også norske bileiere sjansen til å søke om sine egne personlige bilskilt. KRASJET: Slik så Vegvesen. Søknad om personlig bilskilt skjer via hjemmesiden til Statens vegvesen. Prisen for et personlig bilskilt er altså 9. Du beholder de ordinære bilskiltene selv om du får personlig bilskilt. Skal du kjøre i utlandet anbefaler vi deg å skifte til ordinære bilskilt.


Statens vegvesen bilskilt

Personlig- og ordinært bilskilt kan ikke brukes samtidig. De første dagene rant det inn bestillinger, på skiltet som koster 9. Nå har antall søknader passert langt over 12. Vi så det allerede de første minuttene etter at tjenesten åpnet. Det er Statens vegvesen godt fornøyd med.


I formiddag har Statens Vegvesen lansert en digital tjeneste mange norske bileiere har ventet lenge på. Nå kan du nemlig lage ditt egne, personlige bilskilt. Det setter du selv sammen av bokstaver og tall. Vegvesnet har satt opp en selvbetjeningsløsning på nett, hvor man kan gjøre. Statens vegvesen kan hjelpe deg med spørsmål knyttet til EU-kontroll, førerkort og øvelseskjøring, samt årsavgift og omregistrering.


Statens vegvesen bilskilt

Ta kontakt med Statens vegvesen i dag! Da Statens vegvesen åpnet for registrering av personlige bilskilt gikk nettsidene ned på grunn av stor pågang. Ventetiden var på tre måneder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg