fredag 8. juni 2018

Baby eget rom krybbedød

Gratis frakt fra 6kr. Offentlige kampanjer for å beskytte barnet mot røyk har gitt nedgang i antall krybbedød. Snakk med legen om røykeslutt hvis du synes det er vanskelig å slutte å røyke. Om du ikke klarer å slutte å røyke, bør du røyke i et annet rom enn der babyen oppholder seg.


Barnet skal sove på ryggen, ikke på magen. Frøkna sov godt og rolig og det var ingen gråt eller tvunget avvenning!

Vi flyttet derfor sengen hennes inn på eget rom den tredje natten - da var hun 6-måneder. Jeg ammet én gang den natten og har sovet hele netter siden da. Vi var også engstelige for krybbedød og kikket inn til henne mange ganger den første tiden. Noen får ikke sove hvis de ikke kan følge med på babyen, andre synes det er enklest å ha babyen på samme rom på grunn av mating på natten, mens andre igjen blir forstyrret av babyens lyder og mener det er best for hele familien at babyen sover på eget rom. De fleste flyttes jo over på eget rom etter hvert.


Hvor mye skal barnet ligge på magen? Og at du aldri må la barnet sove på magen, siden det gir økt risiko for krybbedød.

Som med all annen trening, er det viktig å ikke overdrive. Vi har ikke forskning som direkte har sett på dette med tildekking av vogner og krybbedød. På bakgrunn av det vi vet idag om overoppheting og sovemiljøets betydning for forebygging av krybbedød , kan det å dekke vogna helt til med tepper mens barnet sover øke faren for overoppheting og dermed sannsynligvis øke risikoen for krybbedød. Ha en passe temperatur i rommet der barnet sover. Det skal verken være for varmt eller for kaldt.


Cirka 18–grader pleier å være bra. Ha derfor ikke kosedyr og leker i barnets seng. Barn under tre måneder sover tryggest i egen seng. Unngå å bruke nikotin. Am hvis det er mulig.


Den største risikoen ser ut til å være fra en måned til et år. Krybbedød , eller begrepet plutselig uventet spedbarnsdø er et begrep for plutselige, uventede og uforklarlige dødsfall av spedbarn. Spedbarnet vil bli oftest, men ikke alltid funnet død etter å ha sovet. LES OGSÅ: Har du en high need baby ? Poenget er at voksne som sover på samme rom som barnet, ofte går aktivt inn for å hjelpe barnet med søvnen, uten at det er nødvendig. Dette gjaldt både på kort og lengre sikt.


Du kan lese hele studien i Pediatrics her.

Det er ikke slik at man må ha et rom til hvert barn. Sover babyen godt, sover også mor og far godt. Med dette mener vi at babyens sikkerhet er den viktigste prioriteringen man gjør i et barnerom.


God søvn er viktig for alle i familien. Bygger på teorien om at barn skal lære å sovne selv i sitt eget rom. Slik holder man på til barnet har sovnet. Barn som har vent seg til at foreldrene er tilstede og trøster dem når de våkner, vil våkne oftere når de blir lagt på eget rom. Foreldrene kan gå inn og se til barnet hvert minutt, men ikke plukke det opp.


Gradvis innføring av vaner. Når større barn nekter å sove på eget rom , synes hun man kan inngå avtaler med barnet. Ved spørsmål vedrørende Mamma eller mamma. De helt små barna rammes i størst grad da lungene deres er mer følsomme.


Barn av mødre som røyker i ammeperioden er også mer utsatt for kolikk og risikoen for krybbedød er større. Barn som sover på samme rom som foreldrene våkner ofte mer enn barn som sover på eget rom. Det reduserer også riskoen for krybbedød å ha barnet på samme rom som foreldrene.


Dette kan være slitsomt for foreldrene, og er ofte grunnen til at barn flyttes på eget rom. Det finnes også en forventning om at barna skal inn på eget rom ved en viss alder. Når babyen er 3-måneder kan babyen gjerne ligge på eget rom å sove.


Dersom man bysser eller sitter på sengekanten når babyer er over måneder lærer de ikke like godt å sovne inn på egenhån fordi stimuli som barnet assosierer med innsovning ikke lenger er tilgjengelig sier han til Side2. Vi flyttet fra krybbe på rommet vårt til sprinkelseng på eget rom ved ca mnd. Han sov så lett så våknet av våre lyder og omvendt.


I tillegg var han blitt for stor for krybben og trivdes mye bedre i senga. Det er noen rom bort, men vi har babycall for å høre ham bedre. Foreldrene må bestemme seg for om barnet skal sove i samme seng som dem, i egen seng eller på eget rom.


Noen spedbarn roer seg best i foreldrenes seng, og jeg anbefaler ikke at barn under år legges på eget rom , sier hun. Teigen mener mange av dem som samsover, faktisk sover mye bedre, fordi de slipper å stå opp for å gå inn til. Baby sove på eget rom Hei! Jeg lurer på når det er vanlig at babyen sover på eget rom ? Min gutt blir måneder om uker og våkner mye på natta. Alle barn kan sove, sier Caroline og fortsetter, vi er imot det at man skal lære barnet å sovne.


Man må bare hjelpe dem på vei gjennom den berg- og dalbanen det er å plutselig skulle sove på eget rom. Det er helt naturlig og sunt at en baby skal våkne ofte og sove lett det første året. De anbefaler jo å ha baby på foreldrenes soverom det første året, fordi det senker faren for krybbedød. Vi ser an ungen litt, vi.


Spesielt babyer som ammes gjør det, og det er helt naturlig og vist seg å minske risikoen for krybbedød. Førstemann sov på samme rom litt over et år, og etter det sov hun på eget rom frem til hun våknet og så kom hun inn til oss etter det. Selv om man antar at råd om ryggsoving er dn viktigste grunnen til nedgang i krybbedød -forekomst, valgte jeg å følge de andre rådene for forebygging av krybbedød også.


Hvor gammelt bør en baby være for å bli flyttet til eget rom ? Min datter sov inne hos meg til hun var halvannet år tror jeg. Rommer er vegg i vegg med foreldrenes soverom. Jeg er så redd krybbedød o. MÅ ha ungen på samme rom til de kanskje ett år. Men unngå å sove i samme seng, det medfører økt risiko for plutselig uventet spedbarnsdød. Dersom barnet eller foreldrenes søvn ikke er tilfredsstillende, kan barnet gjerne få eget rom fra ett års alder.


Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. Forskning har imidlertid gitt stor kunnskap om risikofaktorer og om genetiske forhold som kan gi barn økt sårbarhet for krybbedød. Sovemedisiner for barn er ingen god ide, og bør unngås.


Krybbedødsforskning tyder på at flere faktorer må virke sammen for å utløse krybbedød : Det er sannsynlig at både arv og miljømessige faktorer sammen kan føre til krybbedød. Da sover jeg bedre og kjenner meg mye tryggere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg