tirsdag 26. juni 2018

Hvilken hvitfarge passer til bomull

Kjøp i Distrelecs store produktkatalog. Rask levering og super service! De skal også passe til gulv, kjøkkenfronter og møbler. Mange velger ferdigmalte vinduer og dører. Eggehvit passer til alt, men ifølge fargeeksperten gjør den altså ikke det.


Det er en gulaktig hvit tone, som ikke står like godt til. Bomull , egghvit eller klassisk hvit? Hvilken hvitfarge passer til hva?


Hvitt er et vanlig alternativ – men hvilken hvitfarge passer , det finnes jo så mange? Her er ekspertenes gode råd! Disse dørene er også skyvedører som til vanlig står åpent, så man vil ikke se bomullsfargen her så ofte. Hva ville dere gjort?


Det må jo være andre her som har hatt samme dilemma. Gulaktige, hvite toner står ikke like godt til kritthvite vegger, til de populære rødlige greige-tonene, eller de mer kjølige og nøytrale grå- og blåtonene. Har slette ferdigmalte dører inne i standard bomull og eggehvit i tak. Malte stuen i bomull for at den skulle stå greit til dører og lister.


Har nå malt om i Letthet, det ser veldig mye penere ut. Men kommer nok også an på hvilken retning rommet ditt ligger. Ferdigmalte takplater og lister kommer etter hvert også i en nøytral hvitfarge. Det viktigste ved valg av hvitfarge til tak er at fargen passer til veggene.


Taklistene males normalt i samme farge som taket, men brukes fabrikkmalte lister, må dette tas hensyn til , siden de som standard er malt med en gulhvit farge. For å gå litt konkret til verks, skal jeg denne gangen hjelpe dere til å finne den perfekte hvitonen på lister og detaljer slik at det blir enklere å velge den riktige detaljfargen. La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvittoner som passer inntil.


Valget av gråfarge bør også tas med hensyn til hvitfargen du har på lister og karmer, og omvendt. Passer letthet egentlig med bomull ? Jotunbloggen motsier seg selv litt der, så må spørre. Med tidløs på kjøkkenfronter og bomull på lister og vindu, så heller vi mot å ha bomull i tak og på vegg i størstedelen av huset, men hvilke andre hvitfarger har vi å velge i med det utgangspunktet?


Men hva velger man da som veggfarger? Og kanskje noen fargeklatter. Når veggene får nye farger stilles det nye krav til farge på lister, vinduer, dører og andre detaljer.


Det finnes mange hvite nyanser, med ørsmå forskjeller som kan gi store utslag, avhengig av hvilke farger de brukes sammen med. Jeg har nå skjønt at hvitt og hvitt ikke er det samme og at bomull ikke er så nøytralt som jeg har likt å tro. Gråfarge som passer til bomullinnlegg26.


Jeg forsøker å finne ut hvilken hvitfarge jeg har på vegger, lister og kjøkkenfronter. Jeg sliter fortsatt med å bestemme meg for hva det er. I lang tid har dette vært en selvfølge og ganske uproblematisk, men med dagens fargetrender setter fargen sine begrensninger.


Dette er ikke en nøytral hvitfarge , i motsetning til hva mange tror. Sammen med litt kjøligere farger kan de gulaktige tonene fort se litt skittengule ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg