onsdag 12. juli 2017

Plante i krukker ute

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment.


Dekorer med detaljer fra Jotex. Søk Fortere, Bedre og Smartere her!

Slik planter du i krukkene Nå er det tid for å plante ute på terrassen. Sommerblomster i krukker og ampler gir oss mulighet til å skape en frodig terrasse eller. Blomstrende balkongkasser, urner og potter pynter opp både ute i hagen og ved inngangspartiet, og en takterrasse midt i byen er som skapt for grønne planter , blomster og nyttevekster. Det er enkelt å lykkes med krukkeplanting.


En annen plante som er utrolig lett å ha i potte, eller krukke er buksbom. Planten klarer det meste og passer ofte seg selv. Du kan nesten gjøre hva du vil med en buksbom.


Den kan klippes i alle mulige fasonger, du kan plante den i krukker til utebruk hele året og den holder den grønne fargen året ut. Når du skal plante trær eller busker i krukker , er det lurt å plante tidlig på året.

Helst på våren, slik at planten får en hel sesong på å etablere seg med et godt rotnett. Japansk blodlønn vokser sakte og er derfor godt egnet til en stor krukke. Bruk også god jord og husk på gjødsle.


Små krukker tørker fortere ut enn store, og når plantene utsettes for tørke så vil de aller fleste misstrives. Om du derimot greier å gi planten jevn tilgang på vann så vil den vokse mer, gi flere blomster og holde seg friskere. Jeg har hele hagen i krukker og lar ikke det begrense hageambisjoner. Noen utfordringer er det naturligvis, men det meste kan løses med gode triks og litt innsatsvilje. For ja, det krever litt mer kunnskap og innsats å ha flerårige planter i krukker enn å ha de i bed.


Den står hele vinteren og det er flott å plante mange sammen! Sedum og andre sukkulentplanter er stadig mer populære, og supre å bruke ute på høsten og nå som vi har hatt det så mildt, men de er ikke glade i frost - så flytt dem inn i tide! BLOMSTERGLAD: Her er Finn Schjølls beste råd til sommerens krukker og potter. Foto: CAROLINE GUNDERSEN Vis mer.


Selv om blomsten er liten når den kommer fra butikken, må du huske på at den vil vokse seg stor. Hvis du ikke tillegg planter disse over i større krukker , og lar dem stå ute , kan du høste urter hele sesongen. Hvert år ser vi resultatet av mangel på kunnskap om planting og planter og kanskje aller mest om planting i krukker.


Først og fremst tenker vi på krukker som skal stå ute hele året. Viktigst er at forsikrer seg om at krukkene virkelig tåler frost. At de ikke er laget i et materiale som langsomt forvitrer gjennom kalde vintres påvirkning.


Sjekk ut Ute Krukker.

Jeg bor i nord og jeg har hatt narcisser ute i flere uker, på denne tiden begynner jeg å plante ut stemorsblomster og margeritter fordi de tåler noen kuldegrader. Jeg er helt sikker på at du kan plante slike ting i krukker i Oslo. Krukker er trendy som aldri før – og desto flere krukker , desto større utgifter til planter. Men det trenger ikke å være sånn – det går nemlig helt fint å overvintre både stauder og andre flerårige planter i krukkene som du kan ha glede av i mange år. Denne hostaen er relativt nyinnkjøpt.


For å lykkes med dine krukker er det viktig å legge forholdene til rette for et vellykket resultat. Planter krever riktig stell og et godt grogrunnlag for å bli fine. KRUKKEN Størrelsen er viktig. Krukken må romme nok plass til leca og jord i tillegg til plantene. Velg en krukke som er frostsikker dersom den skal stå ute hele året.


I større krukker har jeg ofte litt potteskår i bunnen, spesielt for planter som skal overvintre ute i krukken og vil ha god drenering. I små krukker skifter jeg ut all jorden, unntaket er pelargonia og fuksia som får ny jord annet hvert år og bare litt kukompost på toppen ellers. Agapanthus får heller ikke ny jord så ofte. Det meste kan overvintres i krukker , hvis de har rett herdighet og plasserer et passende sted. Det viktigste er likevel at du tar høyde for plantens vekst når du velger potte, og at ikke planten er så stor når den plantes.


I år har vi tatt inn nye flotte keramikkpotter. Disse pottene kommer i forskjellige størrelser og former, i fargene blått, hvitt og sort. De har hull i bunnen så vannet dreneres ut når de settes ute.


For å få en liten oversikt over de utrolig mange mulighetene som BAUHAUS har når det gjelder potter og krukker til hjem og hage, kan vi først kikke litt på blomsterkrukker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg