torsdag 6. juli 2017

Male tak eller vegger først

Spar tid og penger på neste hotellreservasjon. Reserver ditt Hotell i Male online. Uansett hva du skal male i hjemmet er rekkefølgen i arbeidsprosedyren stort sett den samme: først skal du vaske, deretter male. Men noen ganger bør flaten også grunnes og sparkles, og kanskje mattslipes.


Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull.

For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Her forteller vi mer om verktøyene som trengs, og hvordan du organiserer malejobben på riktig måte. Det er nemlig lettere å dekke de glatte listene med maskeringsteip, enn det er å dekke veggene.


Det er også enklere å fjerne teipen fra blank maling uten at malingen følger med. Mal i riktig rekkefølge. Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket.


Jeg skal åpne alt av vegger og fjerne gulv.

Men jeg er usikker på rekkefølgende ting burde bygges opp igjen. Legge gips på tak (ikke helt bestemt om vi skal nye plater på tak eller ikke) 2. Sette opp gips vegger 3. Legge sponplater med rør til vannbårenvarme 4. Sambo lurer på å starte med tak , men er usikker på om gulv eller vegg bør legges først. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots.


Andre tak av puss, betong, papir eller plateunderlag rulles med matt. Hele leiligheten skal pusses opp, og det jeg lurer på er om jeg burde slipe gulvet først , for så å male vegger og tak , eller ta gulvet til helt til sist? Og hvordan finner jeg ut hvor mye jeg burde slipe for å få finest gulv? Furugulvet er lakkert, men ikke tatt så veldig godt vare på.


Titania skrev: Du får nok heller klage til de som sitter på rettighetene enn her inne #128539; Enten får du bite i det sure eplet og betale for tilgang der de sender kampen, eller så får du følge kampen på radio eller i tekst en eller annen plass hvis du skal ha den med deg Det går nok g. Vi er snart ferdige med å rive ne og starter vel i morgen med å legge det nye. Vi skal pusse opp et soverom. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen. Både med tanke på inneklima og vedlikehold er det anbefalt å vaske alle vegger og tak på innsiden av boligen med jevne mellomrom.


Dette er viktig for å få fjernet støv, smuss og sot. Men hvis du har tenkt til å male er det spesielt viktig å først vaske overflaten, for ellers kan du ende opp med stygge malingsskjolder, flekker, dårlig heft eller at malingen flasser.

Bestem deg for hva slags overflate du ønsker, og velg en rull som passer. En langhåret rull gir mer struktur på veggen , mens en korthåret rull gir en jevn overflate. Hvis du skal male hvitt anbefaler jeg bomullsfarge, det er standardfarge på lister og karmer.


Det som skal gjøres, er følgende: Vaske tak og vegger og lister med samiakk Male tak Male lister Male vinduslist. Når du sparkler litt store hull må det. Interiørvask gjør samme nytten som gulvrens, den er bare litt mildere og er beregnet til tak og vegger.


Har du små spikerhull, hakk og riper eller andre små eller store skader som skal rettes ut, må sparkel og sparkelverktøy stå på huskelista. Det finnes to typer sparkel. Vi tar ofte kantene først. Det er for å kunne få den samme strukturen som rullen gir så langt inn på hjørnene som det lar seg gjøre, sier Sypriansen. Har fulgt råd om å vaske først - male etterpå.


Var og kjøpte husvask-ting pluss maling i dag. Malingsmannen i butikken virket litt skeptisk til samme farge i tak og vegger , men vi tror det blir fint. Fargen er nesten hvit, altså. Som vi nevnte innledningsvis kan mørke lister mot lyse vegger og tak gjøre rommet mindre.


Det kan noen steder være et poeng. Kontrastfarger på listene er også fint dersom du ønsker å fremheve spesielt pent eller forseggjort listverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg