tirsdag 21. juni 2016

Vaskemiddel lin

Vask ikke lin med syntetisk vaskemiddel med optisk blekemiddel og for høg varme. Da kan det skje en kjemisk prosess som ødelegger linfiberen. Den vil da oppføre seg som bomull og stoffet kan bli loddent. Ta av fruktflekker (vin, syltetøy og lignende) ved å koke opp vann og slå det gjennom flekken.


Vaskemiddel lin

Lin er også et naturlig stoff som ikke tiltrekker støv, derfor er det antiallergisk. Behandling av linprodukter: Vasker du dine lintekstiler med skånsomt vaskemiddel (gjerne Milo eller Neutral vaskemiddel ) og legger de i bløtt i kaldt vann ca min før du vasker de, vil du oppleve at tekstilene dine bare blir vakrere med tiden. Bruk ikke syntetiske vaskemidler (spesielt ikke på lin )! Dersom vi bruker vaskemiddel med optiske blekemidler eller Klorin, vil skjorta vare kortere tid. Spesielt sammen med varmt vaskevann, vil dette være ødeleggende for linskjorter! Vask for hånd og skyll uten å sentrifugere.


Er skjorta fortsatt gul, heng den i sola! Da Blenda, Omo og tilsvarende vaskemiddel. Lin blir omtalt i Edda og Frøya, fruktbarhetens gudinne, hadde tilnavnet Hørn,. Lin Lin bør vaskes på et skånsomt program, uten blekemiddel. Det krymper i vask, og tåler ikke å bli gnidd.


Vaskemiddel lin

Polyester Polyester er formfast og slitesterk, og tåler både sollys og de fleste kjemikalier. Silke Silke skal håndvaskes eller vaskes med skånsomt vaskemiddel (for eksempel Milo) på et tilpasset program. Da bevarer man hvitheten i tekstilen lenger.


Dersom det er broderier på skjorten bør man unngå vaskemiddel med blekemiddel, og da anbefales Omo Ultra Hvitt Flytende. Velkommen til nettstedet for Vanish NO. Her kan du finne informasjon om Vanish-produkter, tips om flekkfjerning sammen med videoer som viser hvordan Vanish virker. Bunadskjorter av lin.


Har du kjøpt deg en verdifull bunadskjorte – sørg for å ta godt vare på den! Generelt bør bunadskjorter vaskes for hånd. De krever skånsom behandling, riktig temperatur (maks grader) og et nøytralt vaskemiddel (Vi anbefaler Såpespon). I tillegg er det viktig å være raus med skylling. Lin har en særegen struktur og overflate, og skiller seg utseendemessig ut fra andre kvaliteter.


Både hun og Andresen anbefaler heller at du setter maskinen på finvask eller ullvask på grader. Disse naturfibrene produseres fra stenglene på linplanten. Lin utmerker seg ved at den holder seg fast og er varig. Lin brukes først og fremst i tekstiler i hjemmet, for eksempel bordduker. Vask av lin bør utføres ved °C.


Vaskemiddel lin

Hvis naturfarget lin vaskes ved høyere temperaturer med vaskemiddel som inneholder blekemiddel (perborat), blekes fibrene, limstoffet i fibrene kan løses opp, og den mekaniske behandlingen under vasken splitter opp fibrene slik at materialet blir loet og mister sitt karakteristiske linpreg. Ikke bruk syntetisk vaskemiddel med optisk blekemiddel, da det vil oppstå en kjemisk prosess som ødelegger linfiberene. Benyttes vaskemiddel som dette, vil linfiberen begynne å oppføre seg som bomull og stoffet vil bli loddent. Lin er et naturfiber, som skal vaskes skånsomt på - grader. Dette gjelder både kjøkken-, hånd- og badehåndklær, og frotté såvel som lin eller damask.


Skyllemiddel har en tendens til å legge seg som en hinne rundt fibrene, og forhindrer håndklærne fra å gjøre jobben de er ment til: Suge til seg fuktighet, slik at du - eller oppvasken - blir tørr, sier Thomsen til DinSide. Line Langmo Påfugl er et eksklusivt, langfibret og børstet mohairgarn. Dette gir superlette og luftige plagg som er elastiske, ikke siger og holder fasongen perfekt. Skjorta vaskes i Husflidens såpespon eller Sunlight såpe.


Natursåpe gir linen ”næring” og den krøller ikke så mye. Her ser du at dersom dressen din er laget av henholdsvis ull, viskose og acetat, ser du at plagget kan vaskes på ullprogram under grader, og at det verken tåler enzymer eller kjemikalier. Et vaskemiddel for ull kan derfor fungere, men ikke bruk tøymykner. Men husk at du selv er ansvarlig for resultatet - også dersom plagget blir ødelagt.


Bomull er én type fiber, mens silke, lin og ull er andre. I all hovedsak produseres sengetøy av ulike bomullskvaliteter, men det er også mulig å få sengetøy i silke eller lin. Imidlertid finnes det mange ulike måter å veve bomullsfibrene på, og flanell og sateng er således eksempler på to ulike vevemetoder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg