tirsdag 28. juni 2016

Bunnstoff test 2016

Bunnstoff test 2016

Også båteiere er blitt vant til å forvente det beste fra Jotun. Selskapets sortiment dekker alt fra bunnstoff og lakker til pleieprodukter for gelcoat, teak, rustfritt stål og tekstil – det meste utviklet, testet og laget i Sandefjord. Jotuns NonStop Supreme føyer seg inn under kategorien selvpolerende bunnstoff. Link to post Share on other sites.


No er vel ikkje Biltema sitt bunnstoff det som har kome best ut i test. Effektivt bunnstoff til drev, trimplan og andre lettmetalldetaljer under vannlinjen. I testen har knallrøde Nonstop holdt seg fint i fargen, både over og under vannlinjen. Det hadde ingen bevoksning, heller ikke i vannlinjen.


Et bra bunnstoff altså, men prisen varierer mye: Fra ca. Hempel Mille Dynamic: Nesten lilla i fargen. Bunnstoffet har tilsatte aktive biocider i tillegg til kobberdioksyd noe som gjør det ekstremt motstandsdyktig mot både rur, alger og slim.


Bådnyt har testet bunnstoff. Nonstop Supreme fra Jotun får i denne testen stjerner. For å velge riktig bunnstoff for din båt og ditt bruk er det viktig å ta hensyn til båttype, bruksfrekvens, hastighet, geografisk plassering, eksisterende bunnstoff , om båten ofte transporteres på henger samt miljø og lovreguleringer.


Er du usikker på hvilket bunnstoff båten har fra før av, kan du enkelt sjekke dette ved å gni fingrene på båten (overflaten må være fuktig). Hardt bunnstoff vil ikke kritte. Får du farge på fingrene, er det mest sannsynlig benyttet selvpolerende bunnstoff tidligere.


Våtslip båten dersom bunnstoffet er i dårlig stand. Har brukt biltema bunnstoff et par år på tresnekka mi som ligger i et område som er kjent for mye groing på sommeren. Båten er nesten like ren under ved opptak som ved uttak. Har lagt på et par liter i dag.


Basert på vår testvinnende Nonstop-teknologi og oppgradert med en innovativ biocidpakke har Jotun utviklet et bunnstoff som gir et rent skrog opp til to sesonger. Nå er testen avsluttet, og vi har løftet testbåtene på land for å vurdere hvordan de. Kan motorfestet stoffes med selvpolerende bunnstoff.


Noen som har testet Biltema bunnstoff ? Flere resultater fra baatplassen. Nyheder Bufret App som forenkler stoffing av båten din. Test : BunnstoffAndre sommer med samme maling:Riktig malt overflate holderDet finske bladet Kippari presenterte i fjor testresultater for nye bunnstoff. Konklusjonen var at de gamle tinnmalingene ikke savnes lenger. Produktene av den nye teknologien holder mål - også andre sommeren.


Når det gjelder type bunnstoff så finnes det en haug med alternativer. Det du må gjøre er å finne den som passer din båt best med tanke på type båt. Saktegående eller hurtiggående.


Bunnstoff test 2016

Som hovedregel sier vi at hvis båten brukes til racing og den siste knopen er viktig velger du hardt bunnstoff som pusses glatt. Velg riktig bunnstoff til din båt: Bunnstoffet har som funksjon å hindre korrosjon, samt å begrense begroing av alger og dyr. Begroing fører til lavere hastigheter, høyere drivstofforbruk, blokkering av vannledninger osv. Jo lenger groen får sitte, desto vanskeligere blir den å fjerne.


Valg av bunnstoff dreier seg imidlertid om mer enn kun å velge hvilken type bunnstoff som passer båten din, det handler også om å velge farge. Mens en sort båt kan ha lite groe, kan en lys båt malt med samme bunnstoff ha mye groe. Generelt gror det mindre på båter smurt med sort bunnstoff , enn båter som er smurt med hvitt.


Det er ikke vanskeligere å påføre bunnstoff på aluminiumsbåter enn andre båter, men det viktig å huske at du ikke må bruke kopperbasert bunnstoff på aluminiumsbåter. Da risikerer du alvorlige korrosjonsskader. Vi fører både primere og selvpolerende bunnstoff som er beregnet for alle typer aluminiumsbåter. Stort utvalg og rask levering.


Også den psykiske helsen kan bli påvirket. Seajet bunnstoff til bra priser. Hjernerådet fremmer hjernesaken på vegne av medlemsorganisasjoner.


Det er viktig å velge et bunnstoff som passer til det øvrige malingsystemet på båten. Det er tre måter å gjøre dette på: Dersom du vet hvilket bunnstoff som er påført fra før, er det bare å følge overmalingstabellen du finner i Jotuns brosjyre BÅTEN eller appen Jotun Yachting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg