tirsdag 12. april 2016

Tapetsere utvendige hjørner

Vridde tapetpølser i hjørnet er ikke særlig pent. Hvordan unngår man det? Eller hva gjør man med glassfiberstrien før tapetsering? Bjørg Owren og Fred Syversen demonstrerer tapetsering i hjørner.


Her er trikset for å unngå vridde pølser i hjørnene. Så snakker vi litt om hvordan man kan få en vegg med glassfiberstrie helt rett og klar for tapetserng.

Kristin Bjørnvik fra Borge viser for eksempel frem Borges smarte renoveringsduk. For perfekte hjørner , må du kutte tapetet i hjørnene, ellers er du garantert trøbbel med at tapetet vrir seg i hjørnene, og det blir sjeldent fint. Du kan selvsagt bruke en vanlig tapetkniv (husk å alltid ha skarpt blad), men en tapetkniv for hjørner er gull verdt. Da får du perfekte kutt nøyaktig som de skal være, hver gang. Vi viser deg hvordan du tapetserer både innvendige og utvendige hjørner , hvordan du får tapetsert bak radiatoren og hvordan du får mønsteret til å sitte rett når du tapetserer, slik at ingen kan se at det er snakk om forskjellige tapetlengder.


Du kan også lese om hvilke verktøy som er uunnværlige når du skal tapetsere. Skal du fornye et hjem, er tapet en effektiv og kreativ løsning. Her har vi laget en liten guide for deg som ikke har gjort det før, eller som vil ha en liten oppfriskning på hvordan det gjøres.

William Grunnen til at man ikke bør tapetsere gjennom eller over hjørner med hele lengder, er at det vanligvis er ujevnheter akkurat i hjørnene. Du spør om tapet i overskriften,men nevner malerstrie i spørsmålet. Er det strie som skal overmales,kan du godt bare renskjære hjørnet eller benytte akryl. Når dette males,vil hjørnene dine bli helt perfekte. Best resultat vil du få ved å renskjære og mette hjørnet med maling.


Det er ikke vanskelig å sette. Fri fra jobb, masse tid (som man må ha om en skal tapetsere ) og veggene er klargjort gjennom nitidig helge- og kveldsarbeid i forkant. Jeg er enig med prx99 legger alltid rundt hjørner , og retter opp ved behov. Har aldri hatt problemer med det. I ytterhjørner kan det være en fordel å smøre lim både på veggen og på baksida av tapetet, og så la det trekke litt.


Der vinyltapet overlapper i hjørner , er det en fordel å bruke våtromslim for at tapetet skal feste skikkelig. Hva gjør jeg rundt dører og vinduer? Når du tapetserer mer enn en vegg, kan det bli litt vanskelig å tapetsere hjørner. Vi bestemte oss derfor for å snakke med noen dekoratører for å få tips og triks om hvordan du skal tapetsere hjørner.


Tapet er igjen blitt moderne, og med nye tapettyper er det også blitt mye lettere å sette opp enn tidligere. Hjørner er ikke alltid rette, så dette kan gjøre tapetsering mye vanskeligere. Faktisk er det nå en enkel sak å tapetsere , også selv om du må rundt hjørner , bak rør og tapetserer med mønster.


Fakta Materialtykkelse mm midte og mm kant.

Skal du ikke sette opp med overlapp, kan du begynne i et hjørne. Uansett skal du lage en loddelinje som du følger når du setter opp den første. Her ser man to vegger, med ulik tapeter møtes i et ytterhjørne.


Er du usikker på hvordan du skal tapetsere hjørner , ser du hvordan. Sørger for enkel montering og foresegling av utvendige hjørner ved montering av baderomspanel. Lengde: m Alloc utvendig hjørnelist natur 4m - MegaFlis.


Ikke start ved å tapetsere hjørner først. Nei, du skal ikke starte tapetseringen ved hjørnene, men har veggen dør eller vindu, bør du starte jobben der. Da unngår du mye unødig arbeid. IFI ((Informasjonskontoret for farge og interiør) er også benyttet som kilde til saken. Før du begynner å tapetsere må du finne ut hvor mange ruller tapet du trenger til rommet.


Tapet kan være kostbart, så vær så nøyaktig som mulig. Likevel er det bedre å ha en rull for mye enn en for lite. Må du kjøpe en ekstra rull i etterti har denne kanskje ikke samme produksjonsnummer, og du kan risikere forskjeller i fargenyansene.


Dobbelte hjørner Hvis rummet har skjulte rør eller fremspring efter en fjernet skillevæg o. I hjørner , som nesten aldri er helt rette, kan det være spesielt utfordrende å få mønsteret til å passe, så der får du bruk for eksperthjelp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg