torsdag 14. januar 2016

Oppussing av peis

Kjøp peis av fagfolk - det lønner seg. Velkommen innom for en hyggelig peisprat! Varmefag - Din lokale peisforhandler. Peiser, ovner og ildsted.


Beate og Michael hadde en gammel murpeis som dominerte mye av stuen og ga lite varme.

De ønsket en mer tidsriktig og klassisk peis. Løsningen ble en peis fra serien Nordpeis Panama, som er en modulpeis med utallige kombinasjonsmuligheter. Skiftende peis -trender. Men det er ikke sikkert du behøver å bytte ut hele peisen av den grunn. Kanskje den bare trenger en liten oppussing ? Tips til oppussing av stue: Skaff ny peis utenfor sesong.


Det kan være smart å skaffe ny peis , eller komme i gang med piperehabilitering nå som du ikke har samme behov for å bruke peisen til å varme opp boligen eller hytta. Om høsten er det ofte stor pågang, og det hender at det blir ventetid.

Oppussing av stue og hall er tilpasset gammelt kjøkken. Trenger ikke stort mer enn dette. Alle flatene hadde godt av å bli pusset opp. Ellers var innredningen preget av løse møbler som ga et uryddig uttrykk. Dette ønsket beboeren å rense litt opp i. Jeg ønsket meg en koselig stue, men finnes ikke praktisk anlagt og visste ikke hvor jeg skulle starte, forteller beboer.


Interiørtrenden denne høsten handler om å finne sin egen stil, skille seg ut og fremheve det man selv syntes er fint i hjemmet. MALING AV UBEHANDLET PEIS : – Vask med JOTUN HUSVASK. Se til at underlaget er rent, fast og tørt. Er det mye sot i eller misfarginger i underlaget kan du grunne med JOTUN KVIST OG SPERREGRUNNING. Deretter kan du male strøk med LADY Wonderwall eller LADY Pure Color.


Jeg reiv nå nettopp noe tilsvarende berg av stein i stua mi. Montert opp på tallet. Minst tonn med fin hvit Mexi Stein.


Selve jobben med å plukke ned er veldig enkelt, og kunne sikkert vært gjort av Operasjon dagsverk ungdommer til 250. All gammel stein må fjernes.

Om du ønsker deg en unik peis som er tilpasset din smak og rommet den skal stå i, kan vi bistå med god hjelp. Vi har lang erfaring med å sette opp piper og peiser, og vet hva som skal til for å sikre et godt resultat. Vi hjelper deg med å gjøre det rette valget.


Den gamle peisen er fjernet, og det er klart for påkobling av den nye. I utgangspunktet hadde vi mest lyst på en åpen peis. Det er koseligere, og vi har en lukket vedovn oppe på loftet. Et par strøk maling, og den gamle peisen er god som ny. Hele jobben med moteringen av ovnen tok kanskje ikke mer enn halvannen time og jeg er glad for at vi fikk hjelp til det.


Hvis du ikke er fornøyd med peisen din, er det ikke. Det føles trygt å vite at en erfaren fagmann har gjort jobben ordentlig. Det er ganske mye man må sjekke i forkant, som for eksempel om gulvet er rett og tåler vekten av ny ovn og om skorsteinsløpet er i orden. Overflatestrukturen må du lage før du maler. Om du vil ha glatte flater må du sparkle og pusse, om du vil ha mur-overflate må du pusse med fliselim eller sement avhengig av hvilken grovhet du ønsker.


Når du har fått ønsket overflate, kan du male med vanlig interiørmaling f. Membran er IKKE til peis ! Pussing av vegg i våtrom. Det er i prinsippet ikke noe forskjell på om du pusser vegger i et våtrom eller i et annet rom. Metoden er den samme. Det eneste du må forsikre deg om, er at den pussen du velger til pussing av vegg i våtrom, faktisk kan brukes i våtrom.


Det skal stå på emballasjen. Paret hylte av begeistring da de fikk se hva Tid for hjem hadde gjort med kjøkkenet Tid for hjem fikk beskjed om å ikke lage et A4-kjøkken da de satte i gang med dette prosjektet. Les Kjerstis prosjektblogg og se før- og etter bildene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg